Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού


Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος 
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
H παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο σαν σήμερα στις 20 Νοεμβρίου.  Η πρόοδος, ο πολιτισμός, η οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη των καιρών μας δεν έχει φέρει την ευημερία για όλα τα παιδιά ανά τον πλανήτη. Αυτό γιατί ακόμη και τώρα εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια, την πείνα και διάφορες ασθένειες κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση και την καθημερινότητά τους.

Επίσης εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ανά την υφήλιο στερούνται ακόμη και σήμερα τη βασική σχολική εκπαίδευση ενώ δεν είναι και λίγα τα κράτη της γης που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση γεγονός που έχει ως συνέπειες οι πληθυσμοί και εν προκειμένω τα παιδιά να υφίστανται τις τραγικές και ολέθριες συνέπειες του πολέμου.

Ας μη συνεχιστούν άλλο οι ανισότητες εις βάρος των φτωχών και πιο ευάλωτων παιδιών.

Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι το μέλλον της γης. Είναι το μέλλον, η προοπτική και η μεγάλη ελπίδα κάθε γωνιάς του πλανήτη μας.

Για αυτό - και πρέπει επί τη ευκαιρία του σημερινού εορτασμού από πλευράς μας ως ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ κάνουμε κάλεσμα προς κάθε κατεύθυνση - ας πούμε όλες και όλοι μαζί ένα ηχηρό ΟΧΙ στον εφησυχασμό της συνείδησης μας.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αφυπνίσουμε κάθε άνθρωπο, κάθε φορέα, την παγκόσμια κοινότητα και τους ταγούς της υφηλίου για να φροντίσουμε και να εξασφαλίσουμε σε κάθε παιδί -ανεξαρτήτου χρώματος και φυλής- ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμη πιο καλό και ευοίωνο αύριο. 

Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας και του πλανήτη ολάκερου.

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος 
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου