Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 16/10/2020, 10:00 μ.μ.


Εξιχνιάσθηκαν κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη
Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, κλοπές χαλκού και φθορές σε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 5 ημεδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα προαναφερόμενα άτομα, ενώθηκαν σε συμμορία το τελευταίο διάστημα και διέπρατταν κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές ρεύματος, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος από την πώληση του κλεμμένου χαλκού.

Όπως εξακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 5 έως 20 Σεπτεμβρίου 2020, δρώντας νυχτερινές ώρες, αφαίρεσαν ποσότητες χαλκού από 9 μετασχηματιστές ρεύματος σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας, τις οποίες διέθεσαν έναντι χρηματικής αμοιβής σε επιχείρηση ημεδαπού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων και οι ζημίες που προκάλεσαν στις εγκαταστάσεις ρεύματος ανέρχονται στις 70.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπευθύνων.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το ένα μέλος της συμμορίας, το ίδιο χρονικό διάστημα, αφαίρεσε από κεραία τηλεπικοινωνιών σε περιοχή της Ημαθίας, μπαταρίες συνολικής αξίας 500 ευρώ, ενώ μετά από έρευνα της οικίας του κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (15 Οκτωβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (15 Οκτωβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και σε χώρο δίπλα από το σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 376,6 γραμμαρίων.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (13.006) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(3) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ.επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμουςπελάτες σε (2) καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (858) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (71) άτομα.

(243) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

(55) στη Στερεά Ελλάδα,
(46) στη Θεσσαλονίκη,
(25) στην Κεντρική Μακεδονία,
(23) στο Βόρειο Αιγαίο,
(18) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(17) στα Ιόνια Νησιά,
(16) στην Ήπειρο,
(11) στη Θεσσαλία,
(8) στην Κρήτη,
(8) στη Δυτική Μακεδονία,
(6) στη Δυτική Ελλάδα,
(4) στην Αττική,
(4) στην Πελοπόννησο και
(2) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.948) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (20.932) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί ομάδας “Ζ” και των Τμημάτων Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων και Άμεσης Επέμβασης περιπολώντας σε διάφορες περιοχές του Νομού, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου πόλης (Πλατεία Αγίου Γεωργίου-Ροτόντα), συνέλαβαν συνολικά εννέα (9) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για εκβίαση σε βάρος 58χρονου ημεδαπού

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική καταγγελία για περίπτωση εκβίασης σε βάρος 58χρονου ημεδαπού, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς 49 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και 31χρονης ημεδαπής, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως, οι δύο άντρες, κατά το χρονικό διάστημα 08 έως 14-10-2020, μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του 58χρονου και της οικογένειάς του, απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να μην αποκαλύψουν στοιχεία της προσωπικής του ζωής.

Πρωινές ώρες χθες (15-10-2020) έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του 49χρονου με τον παθόντα, όπου με τη χρήση απειλών απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, καθορίσθηκε συνάντηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο 46χρονος μόλις παρέλαβε τα χρήματα, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 49χρονος δράστης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο των εκβιασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 31χρονης.

Συνελήφθη 67χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες χθες (15-10-2020), σε οικισμό της Νέας Ευκαρπίας, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη 67χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης (24) ετών, (6) μηνών και χρηματική ποινή για τα αδικήματα του βιασμού και της σωματεμπορίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Ανακοίνωση σχετικά με ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και άρθρα εφημερίδων

Είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και σε άρθρα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έσπασαν τις κλειδαριές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.