Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Σωστές διατροφικές συνήθειες παντός καιρού στα ΚΔΑΠ kinesis for Kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ kinesis for Kids 
Την εβδομάδα που διανύσαμε στις δομές του ΚΔΑΠ kinesis for kids κύρια θέση στις θεματικές των δραστηριοτήτων κατείχαν τα καιρικά φαινόμενα. Τα παιδιά κατασκεύασαν ένα σύννεφο με καταιγίδα τις ώρες των εικαστικών και απεικόνισαν με χρώματα την κατάλληλη ενδυμασία για κάθε καιρό στη δράση της ζωγραφικής. Έμαθαν να προφέρουν τα διάφορα καιρικά φαινόμενα στα αγγλικά και έπαιξαν κρεμάλα με αυτά. 

Στη δραστηριότητα του «εσύ το ήξερες;» η οποία έχει αναδειχθεί από τις αγαπημένες των παιδιών, παρατήρησαν πώς δημιουργείται το ουράνιο τόξο μέσω πειραμάτων και προκάλεσαν την έκρηξη ενός ηφαιστείου, αναμειγνύοντας σόδα με ξύδι και χρώμα. Μιλώντας για τη δύναμη του ανέμου, στη δραστηριότητα του «eco news» τα παιδιά έφτιαξαν την προσωπική τους ανεμογεννήτρια, αφού παρακολούθησαν αντίστοιχο εκπαιδευτικό βίντεο.

Το φθινόπωρο δε θα μπορούσε να λείπει από τις δράσεις των δομών μας, μιας και είμαστε στην καρδιά αυτής της εποχής. Συζητήθηκε για το τι αρέσει στους περισσότερους μαθητές τις φθινοπωρινές μέρες και τι όχι και αποτυπώθηκε στο χαρτί με μια έκθεση ιδεών. Στις δραστηριότητες της ζωγραφικής, με σύμμαχο τα πινέλα και τις τέμπερες τα παιδιά δημιούργησαν δέντρα σε φθινοπωρινές αποχρώσεις και ομπρέλες, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της γεωμετρικής ζωγραφικής. 

Στις ώρες των εικαστικών έκοψαν φύλλα, σχεδίασαν ζώα και πουλιά, με στόχο να συνθέσουν το ¨φθινοπωρινό σκηνικό στο δάσος αλλά και στην πόλη¨, με το οποίο διακόσμησαν την τζαμαρία της δομής. Οι πυγολαμπίδες είναι ένα έντομο που αγαπάει την υγρασία του φθινοπώρου και αποτέλεσε θεματική στις δράσεις της ρομποτικής.

Ένα επιπλέον θέμα που έγινε αντικείμενο δραστηριοτήτων ήταν οι διατροφικές συνήθειες. Τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με το θέμα και δημιούργησαν τη διατροφική πυραμίδα από χαρτόνι. ¨Πάτησαν like και dislike¨ στα υγιεινά και ανθυγιεινά τρόφιμα αντίστοιχα την ώρα των αγγλικών και αφού πρότειναν ιδέες για ένα ωφέλιμο πρωινό, έβαψαν σχετικές εικόνες στη δραστηριότητα της ζωγραφικής. Μίλησαν, τέλος, για τα μανιτάρια που φυτρώνουν κυρίως αυτήν την εποχή και ζωγράφισαν σε τρισδιάστατη εικόνα ένα είδος μανιταριού.

Η μαγειρική της εβδομάδας περιείχε τόσο αλμυρά όσο και γλυκά εδέσματα. Τα παιδιά έπλασαν και έψησαν τυρομπουκιές και αφού ανακάτεψαν και ανέμειξαν τα υλικά απόλαυσαν λαχταριστά προφιτερόλ.

Στις δράσεις του «φτιάξ’ το μόνος σου» της εβδομάδας, βραχιόλια από χάντρες και πετονιά αλλά και χειροποίητα κηροπήγια ήταν οι δημιουργίες των μαθητών.

Στις αθλητικές δραστηριότητες, τα παιδιά του καράτε εξασκήθηκαν στις πολεμικές τεχνικές με την καθοδήγηση του προπονητή. Στην ενόργανη γυμναστική, πρωταγωνιστικό ρόλο κατείχαν οι κυβιστήσεις, τόσο σε στρώμα όσο και με αναπήδηση στον αέρα. Από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δεν έλειπε και η ρυθμική γυμναστική, όπου με τη βοήθεια της μπάλας οι αθλήτριες εναρμόνισαν τις κινήσεις τους και βελτίωσαν το συντονισμό τους.

Πλήθος δραστηριοτήτων και την εβδομάδα που μας πέρασε στις δομές του ΚΔΑΠ kinesis for kids έκαναν τα απογεύματα των μαθητών ακόμη πιο συναρπαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου