Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 9/10/2020, 12:10 π.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά 
Συνελήφθη προχθές (7 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι, σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 1 κιλού και 283 γραμμαρίων. Επίσης, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 1.080 ευρώ.

Συνελήφθη επίσης προχθές (7 Οκτωβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν 3δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου, που καλλιεργούσε. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις διαρρήξεων εξοχικών οικιών σε περιοχές της Χαλκιδικής

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου είχε ως αποτέλεσμα, την εξιχνίαση 5 περιπτώσεων διαρρήξεων οικιών σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 αλλοδαπών ανδρών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2019 οι προαναφερόμενοι άνδρες διέρρηξαν συνολικά 5 εξοχικές οικίες, παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα ενώ σε μία περίπτωση αφαίρεσαν και την εξωτερική μονάδα του συστήματος συναγερμού.

Στις τρεις περιπτώσεις, οι ανωτέρω αλλοδαποί, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας 1.960 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν στις άλλες δύο περιπτώσεις, όπως δήλωσαν οι παθόντες, ανέρχονται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ.

Στην κατοχή του ενός αλλοδαπού άνδρα βρέθηκαν 2 κλεμμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (34.398) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(8) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (798) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (68) άτομα.

(1) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στη Θεσσαλονίκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (152) σχετικές παραβάσεις.
(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (212) σχετικές παραβάσεις.
(157) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

(38) στην Κεντρική Μακεδονία,
(23) στη Στερεά Ελλάδα,
(19) στη Δυτική Ελλάδα,
(13) στη Θεσσαλονίκη,
(13) στο Βόρειο Αιγαίο,
(10) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(10) στην Πελοπόννησο,
(8) στην Ήπειρο,
(7) στα Ιόνια Νησιά
(6) στη Θεσσαλία,
(5) στην Κρήτη,
(3) στην Δυτική Μακεδονία και
(2) στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (19.145) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (19.129) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις καταστημάτων στην περιοχή της Καλαμαριάς

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, 44χρονου ημεδαπού, για διάρρηξη καταστήματος στην περιοχή της Καλαμαριάς, οδήγησε στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών από τον ίδιο δράστη.

Συγκεκριμένα, ξημερώματα προχθές (07-10-2020) ο 44χρονος εντοπίσθηκε εντός επιχείρησης την οποία είχε διαρρήξει, χωρίς ωστόσο να προλάβει να αφαιρέσει κάτι από το εσωτερικό της, καθώς συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα πρόεκυψε ότι ο 44χρονος από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους προέβη συνολικά σε 14 διαρρήξεις καταστημάτων στην ίδια περιοχή, εκ των οποίων οι 9 λίγο πριν τη σύλληψη του, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομές μεταφορές αλλοδαπών σε ισάριθμες υποθέσεις

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινούς ελέγχους και οργανωμένες επιχειρήσεις με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (08-09-2020) συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία εμπλέκονται σε δύο (2) διαφορετικές υποθέσεις.

Αναλυτικότερα:

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (08-10-2020) στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ύψος Αγίου Βασιλείου, 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο (2) αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, ο οδηγός του οχήματος, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί και ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε εκτός του οδοστρώματος, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μετέφερε οκτώ ακόμα αλλοδαπούς.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.]

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή έτερων σταθμών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες σήμερα (08-10-2020) στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα οκτώ (8) αλλοδαπούς (εκ των οποίων 2 ανήλικοι), που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Νωρίτερα, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα όταν πραγματοποιήθηκε σήμα από τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκε ελαφρά με έτερο όχημα και ακινητοποιήθηκε. Ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.