Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 9/10/2020, 3:56 μ.μ.


Συνελήφθη 52χρονη που αποτελούσε σημαντικό στέλεχος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μαζί με δύο άμεσους συνεργούς της
Στη σύλληψη σημαντικού στελέχους κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο άμεσων συνεργών του, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της ίδιας Υποδιεύθυνσης καθώς και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων.

Πρόκειται για τρεις (3) ημεδαπούς ηλικίας 52 (σημαντικό στέλεχος), 30 και 58 ετών (2 γυναίκες – 1 άντρας αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, οι προαναφερόμενοι, συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (08-10-2020), στην περιοχή του Δενδροποτάμου, καθώς έπειτα από έρευνα σε οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(3) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (1) κιλού και (504) γραμμαρίων,

(4) δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (1) κιλού και (218) γραμμαρίων,

Χρηματικό ποσό (110) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,

(3) κινητά τηλέφωνα, (3) πακέτα σύνδεσης και (1) κάρτα sim , που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, ενώ σε κατάστημα της ίδιας περιοχής με προσωρινά υπεύθυνο τον 58χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) κινητό τηλέφωνο και (2) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων



Συνελήφθη χθες (8 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, μία ημεδαπή γυναίκα, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε να κατέχει με σκοπό το λαθρεμπόριο, 2.280 πακέτα τσιγάρων και 72 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 3 κιλών και 600 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, ενώ οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τις 9.900 ευρώ.

Η συλληφθείσα, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Σύλληψη για κλοπή 

Συνελήφθη χθες (8 Οκτωβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, εισήλθε σε κατάστημα προσποιούμενος τον πελάτη και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα αξίας 135 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (8 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 59 γραμμαρίων.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη χθες (8 Οκτωβρίου 2020) το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε έλεγχοτου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων κατά την έξοδό του από τη χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των αρχών Γερμανίας, για ναρκωτικά και απάτη.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (15.871) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(5) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (1) κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (803) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (68) άτομα.
(4) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (1) στην Αττική, (1) στην Κρήτη, (1) στη Δυτική Μακεδονία και (1) στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (156) σχετικές παραβάσεις.
(262) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώως ακολούθως:

(52) στην Κεντρική Μακεδονία,
(34) στη Θεσσαλονίκη,
(33) στη Στερεά Ελλάδα,
(29) στην Ήπειρο,
(22) στη Θεσσαλία,
(19) στη Δυτική Ελλάδα,
(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(14) στην Πελοπόννησο,
(12) στην Κρήτη,
(12) στην Αττική
(10) στα Ιόνια Νησιά
(9) στο Βόρειο Αιγαίο και
(2) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (19.407) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (19.391) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθησαν συνολικά (7) άτομα για (4) περιπτώσεις παράνομων μεταφορών αλλοδαπών

Στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων που διενεργούν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, συνελήφθησαν από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνολικά επτά (7) άτομα τα οποία εμπλέκονται σε τέσσερις (4) διαφορετικές υποθέσεις.

Αναλυτικότερα :

Από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες χθες (08-10-2020) στην Εγνατία Οδό – ύψος διοδίων Ασπροβάλτας, ακινητοποιήθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με οδηγούς δύο αλλοδαπούς ηλικίας 44 και 42 ετών που συνελήφθησαν, στο ένα εκ των οποίων εντοπίστηκαν οκτώ (8) παράτυποι μετανάστες, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το έτερο όχημα λειτουργούσε ως προπομπός.

Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίηση των οχημάτων ο οδηγός του πρώτου οχήματος προσπάθησε να διαφύγει προσκρούοντας σε υπηρεσιακό όχημα προκαλώντας μικρής έκτασης υλικές ζημιές.

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (08-10-2020) σε Δασική περιοχή της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου), δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι μετέφεραν παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τέσσερις (4) αλλοδαπούς που στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες (08-10-2020) στην Εγνατία Οδό, ύψος διοδίων Ασπροβάλτας, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 39 και 29 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα), καθώς προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ότι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα δύο (2) αλλοδαπούς, ενώ στο ίδιο σημείο συνέλαβαν έναν ακόμη 44χρονο αλλοδαπό, για τον οποίο προέκυψε ότι ενέχεται σε παράνομη μεταφορά δύο (2) αλλοδαπών με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν υπόθεση ληστείας και (6) περιπτώσεις κλοπών, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών


Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος οκτώ (8) ατόμων για περιπτώσεις ληστείας και κλοπών.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνιάστηκαν περίπτωση ληστείας και πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης, για τις οποίες σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

42χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Μάιο του 2019 επιβαίνοντας σε δίκυκλο, προσέγγισε 30χρονη και με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε πορτοφόλι που περιείχε (25) ευρώ, κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα,

25χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 αφαίρεσε από αποθηκευτικό χώρο ποδηλάτου, ένα κινητό τηλέφωνο,

19χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 αφαίρεσε από την κατοχή 33χρονου, κινητό τηλέφωνο,

δύο αλλοδαπών ηλικίας 27 και 28 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Φεβρουάριο του 2020, αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
58χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 εντός αστικού λεωφορείου, αφαίρεσε από τσάντα ηλικιωμένης, το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ και κάρτες τράπεζας με τις οποίες προέβη σε ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα ύψους 176,85 ευρώ.

Αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020, διέρρηξε είσοδο καταστήματος και αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα.

Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον προηγούμενο μήνα, αφαίρεσε από την περιοχή της Ανάληψης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.