Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Γεωργαντάς: «Ανάγκη στήριξης των συκοπαραγωγών»

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη σημαντική μείωση των εσόδων των συκοπαραγωγών του Δήμου Παιονίας λόγω της πτώσης της τιμής πώλησης ως συνέπεια της έλλειψης ζήτησης και των προβλημάτων κατά την εξαγωγική διαδικασία του σύκου.

Συγκεκριμένα, με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά λόγω του κορονοϊού έχει μειωθεί σημαντικά η μέση τιμή πώλησης των διαφόρων ποικιλιών του σύκου (0,50 λεπτά/κιλό), ενώ πολύ μεγάλο μέρος του ιδιαίτερα ευπαθούς αυτού προϊόντος παραμένει αζήτητο στα χωράφια και τις αποθήκες των παραγωγών.

Η καλλιέργεια του σύκου που στηρίζει σημαντικά την αγροτική οικονομία στην Παιονία - καθώς μόνο στο Πολύπετρο καλλιεργούνται περίπου 1.000 στρέμματα - ολοκληρώνεται φέτος με μεγάλη ζημία για τους παραγωγούς. Είναι, λοιπόν, ανάγκη η πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα και αυτούς τους παραγωγούς, όπως ενίσχυσε όλους όσοι έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα που κλείνει οριστικά η φετινή περίοδος θα αξιολογηθούν τα δεδομένα προκειμένου μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει το Υπουργείο να διερευνηθεί η δυνατότητα για τον τρόπο ενίσχυσης των πληγέντων παραγωγών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.