Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση Γ. Φραγγίδη με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ενόψει της έναρξης των μαθημάτων του νέου σχολικού έτους ο Βουλευτής Γεώργιος Φραγγίδης πραγματοποίησε συναντήσεις, αντίστοιχα με τους Διευθυντές Πρωτοβάθ μιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Αφού ευχήθηκε εις αμφοτέρους γόνιμη και εποικοδομητική θητεία, ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.


Κατά τη συνάντηση με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κο Μαρκάδα Σωτήριο, έγινε από μέρους του ενδελεχής ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν κύρια στην αντιμετώπιση της λοίμωξης Covid-19 στον ευαίσθητο χώρο των νηπιαγωγείων και δημοτικών Σχολείων, (υποχρέωση χρήσης μάσκας, καθαριότητα των χώρων μαθημάτων και υγιεινής, ορθολογική λειτουργία των κυλικείων, άμεση αντιμετώπιση τυχόν περιπτώσεων μαθητών με συμπτώματα της λοίμωξης). 

Παρά τις ιδιαιτερότητες της φετινής Σχολικής χρονιάς εκφράστηκε η βεβαιότητα από την πλευρά του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας, ότι τα λειτουργικά κενά θα έχουν καλυφθεί στο ακέραιο, δηλώνοντας ταυτόχρονα την ευαρέσκειά του τόσο για την ετοιμότητα των Διοικητικών Υπηρεσιών όσο και την διάθεση των εκπαιδευτικών για προσφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στον αριθμό και την κατανομή των προσφυγόπουλων στα Σχολεία του Νομού, αλλά και στην ομαλή ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα λειτουργίας στις Σχολικές μονάδες. 


Κατά τη συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς κο Χριστοφορίδη Θεόδωρο, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι και στην εν λόγω βαθμίδα εκπαίδευσης δεν υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα (επάρκεια εκπαιδευτικών και αιθουσών διδασκαλίας, διανομή βιβλίων στους μαθητές κ.λ.π.), όπως και ότι θα δοθεί η απαιτούμενη προσοχή σε ζητήματα συμπεριφοράς και προσαρμογής στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία την τρέχουσα σχολική χρονιά. 

Τέλος συζητήθηκε και συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ίδρυση μιας νέας σχολικής μονάδας (Γυμνάσιο, Λύκειο) αφού πλέον οι εκπαιδευτικές ανάγκες της πόλης αυξάνονται συνεχώς.

Από την πλευρά του Βουλευτή στις συναντήσεις με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίστηκε η βούλησή του στην κατεύθυνση της ανάδειξης και υποστήριξης κάθε δίκαιου και αναγκαίου αιτήματος από τους εκπροσώπους των δύο βαθμίδων, με την υπόσχεση ότι θα τον βρει υποστηρικτή και αρωγό κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση τόσο των υποδομών, όσο και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.