Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τετάρτη 9/9/2020, 7:30 μ.μ.

Συνελήφθη ηγετικό μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί της Μυκόνου
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, κεταμίνης, MDMA και ναρκωτικών δισκίων ECSTASY καθώς και το χρηματικό ποσό των (180.000) ευρώ περίπου.


Στη σύλληψη ηγετικού μέλους οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί της Μυκόνου προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με λιμενικούς του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Πρόκειται για 37χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και 35χρονος ημεδαπός έπειτα από συναλλαγή ναρκωτικών με τον προαναφερόμενο άντρα.

Στην κατοχή του 37χρονου κι έπειτα από έρευνες σε όχημα που χρησιμοποιούσε και σε δύο οικίες του νησιού όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(585,22) γραμμάρια κοκαΐνης,
(432,24) γραμμάρια MDMA ,
8 κιλά και (527,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
2 κιλά και (248,41) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
(166,06) γραμμάρια κεταμίνης,
(61,72) γραμμάρια TUCIBI ,
(1.394) ναρκωτ ικά δισκία ECSTASY ,
(62,1) γραμμάρια τρίμματος ναρκωτικού δισκίου,
Πιστόλι με αποξησμένο σειριακό αριθμό,
Γεμιστήρας με (7) φυσίγγια,
(4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
(2) δοσομετρητές,
Σημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις,
Νάιλον διαφάνειες για τυποποίηση και συσκευασία ναρκωτικών ουσιών
Ηλεκτρονικό μηχάνημα μέτρησης χαρτονομισμάτων και
(180.100) ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο επιβατικά οχήματα που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος ως μέσα απόκρυψης, αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ποσοτήτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Συλλήψεις στην Κεντρική Μακεδονία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (8 Σεπτεμβρίου 2020), στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, δύο άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη πρωινές ώρες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, μία ημεδαπή γυναίκα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, αλλά και σε ρέμα κοντά στην παραπάνω οικία, διαπιστώθηκε να καλλιεργούν συνολικά 10 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, καλλιεργούσε 9 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,8 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 95 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (42.259) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(8) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (573) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (48) άτομα.

(3) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στα Ιόνια Νησιά και (1) στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (89) σχετικές παραβάσεις.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (153) σχετικές παραβάσεις.

(240) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ,ως ακολούθως:

(40) στην Κεντρική Μακεδονία,
(35) στη Στερεά Ελλάδα,
(32) στη Θεσσαλονίκη,
(21) στα Ιόνια Νησιά,
(18) στην Ήπειρο,
(17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(15) στο Βόρειο Αιγαίο,
(13) στην Αττική,
(11) στην Κρήτη,
(10) στην Πελοπόννησο,
(10) στη Δυτική Ελλάδα,
(7) στη Θεσσαλία,
(6) στο Νότιο Αιγαίο και
(5) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (13.297) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (13.285) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (34) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν συνολικά (4) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες (3) στη Μύκονο και (1) σε περιοχές – νησιά του αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αυτόφωρες συλλήψεις (12) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις δώδεκα (12) ατόμων ως εξής:

(4) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

(2) άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, απείθεια, αντίσταση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Πρόκειται για αλλοδαπούς 38 και 21 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην Εγνατία Οδό, να κινούνται με όχημα, μεταφέροντας παράνομα αλλοδαπούς στο εσωτερικό της χώρας. 

Οι δύο άντρες ως οδηγός και συνοδηγός, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Το όχημά τους ακινητοποιήθηκε στη Σταυρούπολη αφού προσέκρουσε σε περιπολικό και προκάλεσε φθορές σε κατάστημα της περιοχής. Κατασχέθηκε τόσο το προαναφερόμενο αυτοκίνητο όσο και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους.

(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 30χρονης ημεδαπής, η οποία κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων εννέα (9) μηνών έως και την 07-09-2020, εργαζόμενη ως υπάλληλος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Κορδελιού, αφαίρεσε συστηματικά και τμηματικά από το ταμείο της επιχείρησης συνολικά (25.000) ευρώ, σύμφωνα με σχετική καταγγελία.

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

(2) άτομα, προσωρινά υπεύθυνες ισάριθμων οίκων ανοχής, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους χώρους λειτουργίας τους εντοπίστηκαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης χωρίς να υπάρχει ειδική σήμανση προς ενημέρωση των πελατών. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι μία εκ των δύο επιχειρήσεων λειτουργούσε παράνομα αφού στερούταν σχετικής άδειας λειτουργίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.