Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 16/7/2020, 10:00 μ.μ.

Συνελήφθη ημεδαπός 51 ετών για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Στη σύλληψη ατόμου που δραστηριοποιούταν σε αρχαιοκαπηλικές πράξεις και κατείχε αρχαία αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την «Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» προχώρησαν έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας συνέλαβαν χθες (16-07-2020) 51χρονο ημεδαπό σε χωριό των Σερρών καθώς σε έρευνες που πραγματοποίησαν με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, στην οικία του, σε αποθηκευτικό χώρο αλλά και σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, ιδιοκτησίας της συζύγου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 44 αρχαία νομίσματα, εκ των οποίων τα 29 εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, καθώς επίσης και 5 ανιχνευτές μετάλλων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

α) επτά (7) αργυρά,

β) δεκατρία (13) χάλκινα και

γ) εννιά (9) ορειχάλκινα νομίσματα τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο εώς τον 19Ο αιώνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών για φύλαξη, εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Πέλλας για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (16 Ιουλίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας ημεδαπός άνδρας για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανωτέρω ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

52 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 30 εκατοστών έως 3 μέτρων και 10 εκατοστών
ποσότητα κάνναβης βάρους 83 γραμμαρίων

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης
Συνελήφθη χθες (16 Ιουλίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δίου – Ολύμπου μία ημεδαπή διότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρωτοδικείου Κατερίνης για παράβαση του νόμου περί προστασίας των δασών.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη χθες (16 Ιουλίου 2020) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας ένας ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών για κλοπή κατά συναυτουργία και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύλληψη για κλοπή
Συνελήφθη χθες (16 Ιουλίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς ένας ημεδαπός διότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας διέρρηξε το διαμέρισμα μίας ημεδαπής στο Κιλκίς και αφαίρεσε από αυτό ένα κόσμημα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 1.600 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Συνελήφθησαν 2 άτομα για διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων
Συνελήφθησαν χθες (16 Ιουλίου 2020) το βράδυ και σήμερα (17 Ιουλίου 2020) το πρωί, αντίστοιχα, σε περιοχές των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαποί, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή των Σερρών, οι ανωτέρω είχαν εγκαταστήσει 3 παιχνιδομηχανές και 3 πλήρως εξοπλισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που ελέγχονταν από κεντρικό υπολογιστή (server), όπου διεξάγονταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».

Από την έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημα κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ηλεκτρονικά μέσα καθώς και το χρηματικό ποσό των 204,5 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών και 2 περιπτώσεις ληστειών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών
Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με διάφορες υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, εξιχνίασαν 5 περιπτώσεις κλοπών και 2 περιπτώσεις ληστειών που έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, ενώ το Τμήμα Ασφαλείας Θερμαϊκού 3 περιπτώσεις κλοπών και 1 περίπτωση ληστείας που έλαβαν χώρα στον τομέα αρμοδιότητάς του.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις όπου:

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 58χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2019, αφαίρεσε από την κατοχή 31χρονου το πορτοφόλι του που περιείχε μία τραπεζική κάρτα, με την οποία πραγματοποίησε στη συνέχεια έξι (6) ανέπαφες συναλλαγές σε κατάστημα τυχερών παιγνίων.

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 35χρονης ημεδαπής, η οποία αρχές Ιουλίου, σε περιοχή της Επανομής, με τη χρήση βίας αφαίρεσε από 85χρονη μία χρυσή αλυσίδα.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.