Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

100 Χρόνια Ελεύθερη Θράκη - 100 Χτύποι Καρδιάς


Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης
Η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι μνήμης στην ιστορία της Θράκης ανά τους αιώνες. Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Θρηϊκίη Γαĩα» επικεντρώνεται στην ανάδειξη των παραδόσεων και του λαογραφικού πλούτου της Θράκης, καθώς και τον εορτασμό ενός αιώνα ελευθερίας με τη συμμετοχή 100 χορευτών από διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες των καιρών μας είμαστε υπερήφανοι και βαθιά συγκινημένοι που καταφέραμε μέσω αυτού του εγχειρήματος να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε την μεγάλη επέτειο της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας την Αικατερίνη Σόφτση (Catherine Sof) για την ανιδιοτελή προσφορά της, την έρευνα του αρχειακού υλικού, την παρουσίαση και τη συνολική επιμέλεια.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες μας Άλκηστις Καφετζή (Alkistis Kafetzi) και Μάρκο Γκουνέλα (@Mark Gunelas) που εργάστηκαν στο μοντάζ και την ηχοληψία και απέδωσαν το όραμά μας με τον καλύτερο τρόπο καθώς και τον Βασίλη Μητκούδη (Βασίλης Μητκούδης) που έντυσε μουσικά με τους ήχους της γκάιντας του την ιστορική αναδρομή του ντοκιμαντέρ.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον δημοσιογράφο και ιστορικό Παντελή Αθανασιάδη (Παντελής Στέφανος Αθανασιάδης), τους ερευνητές και χοροδιδασκάλους Παύλο Λιτούδη (Παύλος Λιτούδης) και Βασίλειο Πολιτάκη (Βασίλης Πολιτάκης) καθώς και τη διδάκτορα Λαογραφίας Ανθρωπολογίας του χορού του πανεπιστημίου Αθηνών Ελένη Φιλιππίδου (Eleni Filippidou) για τις συμβουλές και τη βοήθεια που μας προσέφεραν.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τους 100 χορευτές, μέλη και φίλους της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης για την άμεση ανταπόκριση και προθυμία τους να συμμετάσχουν ενεργά στον εορτασμό της μεγάλης επετείου της απελευθέρωσης της Θράκης προβάλλοντας ενότητα και συλλογικότητα.

Εκφράζουμε επίσης την απέραντη ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους φίλους που μας εμπιστεύτηκαν και μας προσέφεραν απλόχερα το προσωπικό αρχειακό τους υλικό συμβάλλοντας στην περάτωση αυτού του εγχειρήματος και σε όλους τους μουσικούς που μας ταξίδεψαν με τις μελωδίες τους:
Μουσικό Σχήμα Θρακόμελο, Ακριτικος Ηχος μουσικο σχημα, George Drikoudis, Giannis Mavridis, Βασίλης Μητκούδης, Μουσικό Παραδοσιακό Θρακιώτικο Σχήμα ΟΔΡΥΣΕΣ από την Δράμα, Αν. Ρωμυλία Ν. Μαγνησίας Ν. Ιωνία Βόλου


Χρόνια πολλά στη θ'κή μας Θράκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.