Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

"Ένταξη του Ε.Σ.Υ. στα βαρέα και ανθυγιεινά"

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Το Κίνημα Αλλαγής παίρνει μία σημαντική κοινοβουλευτική πρωτοβουλία και καταθέτει τροπολογία με την οποία προτείνει την επέκταση του κανονισμού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων -που ισχύει ήδη στον ιδιωτικό τομέα και- σε όλους τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε όλες τις μονάδες του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ και στις προνοιακές δομές.

Παράλληλα, προτείνουμε τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ειδικών συνθηκών για όσο χρόνο κρατήσουν οι έκτακτες συνθήκες σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

Τούτο, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης αλλά και αποκατάστασης μια κατάφορης αδικίας προς τους εργαζόμενους της υγείας που δίνουν τη μάχη με τη μέγιστη αυταπάρνηση.

Σε μία περίοδο στην οποία τίθενται σε δοκιμασία, πέρα από τις ζωές μας, οι πολιτικές και ανθρώπινες αξίες μας, είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε θεσμούς και πολιτικές, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας που αποτελεί την ναυαρχίδα στον αγώνα για τη δημόσια υγεία, στον αγώνα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Αυτοί που μέχρι χθες επιχειρούσαν την απαξίωση του Ε.Σ.Υ., ομνύοντας υπέρ της αγοράς και στηρίζοντας ιδιωτικά συμφέροντα, ας κάνουν την αυτοκριτική τους.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα Γεννηματά κάλεσε σήμερα από βήματος βουλής την Κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρότασή μας. Διότι το επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Η ψήφιση και η εφαρμογή της είναι πράξη ευθύνης για όλους. Και θα ανήκει σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.