Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κιλκίς: Μέτρα πρόληψης στα φαρμακεία κατά της πανδημίας του κορωνοϊού

Ανακοίνωση Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς
Αγαπητοί Συμπολίτες,
Σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και μέτρα ώστε να μπορέσουμε να βγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από το αδιέξοδο της πανδημίας.
Οι φαρμακοποιοί του Ν. Κιλκίς ως υπεύθυνοι για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας μπροστά σε αυτή την καινοφανή πανδημία του κορονοϊού, λαμβάνουμε πλέον προληπτικά μέτρα στα φαρμακεία και ζητούμε την κατανόηση σας και την υπομονή σας στην πιστή τήρηση των παρακάτω στοιχειωδών κανόνων.

· Εισέρχεστε έως δύο άτομα εντός του φαρμακείου και διατηρείτε απόσταση δύο μέτρων μεταξύ σας και ενός μέτρου από τον πάγκο του συναλλαγής. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

· Χρησιμοποιείτε το αντισηπτικό υγρό που θα βρείτε εντός του φαρμακείου πριν και μετά την συναλλαγή.

· Ακολουθείτε πιστά τις υποδείξεις και τις συμβουλές του φαρμακοποιού και του εξειδικευμένου προσωπικού του φαρμακείου, οι οποίοι είναι πλήρως ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι για κάθε θέμα που αφορά την πανδημία.

· Δείχνετε κατανόηση για παραφαρμακευτικά είδη και φάρμακα που είναι σε έλλειψη ή δίνονται σε ελεγχόμενες ποσότητες ανά άτομο και περιστατικό προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότεροι συμπολίτες μας και να καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες.

· Δείχνετε κατανόηση για τις τιμές ορισμένων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως μάσκες, αντισηπτικά υγρά κλπ, οι οποίες αυτή την περίοδο έχουν διαμορφωθεί υψηλότερα, χωρίς όμως την ευθύνη του φαρμακοποιού και πρόθεση για κερδοσκοπία, αλλά είναι θέμα της εφοδιαστικής χονδρεμπορικής αλυσίδας και αποτέλεσμα της παγκόσμιας πλέον υψηλής ζήτησης και χαμηλών αποθεμάτων στην αγορά σε αυτά τα προϊόντα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την κατανόησή σας στη λήψη των παραπάνω μέτρων που μοναδικό σκοπό έχουν την παρεμπόδιση εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.