Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Σιωνίδης: "Ο κ. Γκουντενούδης ξεπέρασε τον εαυτό του σε θράσος, σε ψεύδη και χυδαιότητα"

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Με τις τελευταίες του έγγραφες δηλώσεις ο κ. Γκουντενούδης ξεπέρασε τον εαυτό του τόσο σε θράσος, όσο και σε ψεύδη και χυδαιότητα, αγνοώντας μάλιστα και το πνεύμα των εορτών.

Συνεχίζει την τακτική που ξεκίνησε να εφαρμόζει από τις πρώτες ημέρες που αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου. Ξέχασε ότι διετέλεσε πέντε χρόνια Δήμαρχος και πέρασε απαρατήρητος. Ξέχασε ότι ήταν απών από τα χωριά, ότι ήταν απών από τα προβλήματα του τόπου μας και ξαφνικά μετέτρεψε τον εαυτό του σε κριτή τον πάντων, λες και προέκυψε στην αντιπολίτευση από παρθενογένεση. 

Στην αντιπολίτευση τον κ. Γκουντενούδη τον τοποθέτησαν οι δημότες της Παιονίας λόγω της κακιάς και μη παραγωγικής διοίκησης που άσκησε. Αντί λοιπόν να κάνει την αυτοκριτική του και να αφήσει την νέα διοίκηση, όπως ορίζουν οι κανόνες της Δημοκρατίας, να ασχοληθεί με τον δήμο, αντί να ασκήσει θεσμική αντιπολίτευση όπως με πομπώδη τρόπο υποκριτικά διακηρύσσει, επιδίδεται σε συκοφαντίες για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Επτά εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες ευρώ για λάμπες φωτισμού;
Επιμένει ο κ. Γκουντενούδης να δημοπρατήσουμε το έργο της αντικατάστασης των λαμπτήρων φωτισμού βάσει μιας προσφοράς-μελέτης που του έφερε μια εταιρεία με κόστος 7,3 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο αυτό για το οποίο τόσο πολύ κόπτεται μπορούσε να το δημοπρατήσει επί των ημερών του αλλά αδράνησε και μάλιστα ούτε καν το ενέγραψε στον προϋπολογισμό του 2019. 

Από την ημέρα που παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο την εν λόγω σύμβαση ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, θεωρήσαμε ότι είναι ασύμφορη και ότι υποθηκεύει τα οικονομικά του δήμου για τα επόμενα δώδεκα χρόνια. Εκφράσαμε τότε με κάθε τρόπο τις επιφυλάξεις μας για το ύψος της δαπάνης. Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί, ότι θα υπάρξει έκπτωση στην δημοπράτηση είναι αίολο, δεν εξασφαλίζεται από πουθενά και σε δημοπρατήσεις παρόμοιων έργων σε άλλους δήμους εμφανίστηκε ένας ανάδοχος με μονοψήφια έκπτωση. Τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Γκουντενούδης και επαναφέρει συνεχώς το θέμα;

Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου
Εδώ ο κ. Γκουντενούδης έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας. Αφού ανέθεσε πέρυσι σε εταιρεία την εκπόνηση της μελέτης του νέου ΟΕΥ, σπαταλώντας 24 χιλ. ευρώ, όταν σε όλους τους δήμους αυτό γίνεται από τους υπαλλήλους του δήμου, εστίασε την κριτική του στην αύξηση από 4 σε 6 των ειδικών συνεργατών του Δημάρχου. 

Ξέχασε υποκριτικά ότι την αύξηση την προβλέπει ο νέος νόμος της κυβέρνησης και ότι οι συνεργάτες δεν πληρώνονται από τα δημοτικά τέλη. Χρησιμοποίησε δε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για εργαζόμενους με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς να γνωρίζει τις δυνατότητες τους και χωρίς να έχει στοιχεία για να τους κρίνει. Ακολούθησε την κλασική παλαιοκομματική συνταγή που απαίδευτα ένας πολιτικός εξυψώνει τους φίλα προσκείμενους σε αυτόν και μειώνει αντίστοιχα τους μη.

Προσωπικό και Υπηρεσίες του Δήμου
Ο κ. Γκουντενούδης ισχυρίζεται ότι ο δήμος σε τρεις μήνες έγινε τσιφλίκι της νέας διοίκησης ενώ ο ίδιος τα τελευταία χρόνια με τη αδράνεια και τις ανεπαρκείς αποφάσεις του διέλυσε τις Δημοτικές Υπηρεσίες. Συγκεκριμένα οδήγησε σε παραίτηση ένα Δ/ντή του Δήμου, δύο Αναπληρωτές Δ/ντές Οικονομικών, μία Προϊσταμένη του τμήματος εξόδων και παρέλυσε την διοίκηση. Επί τρίμηνο δεν μπορούσε να διεκπεραιώσει εντάλματα πληρωμής. 

 Για να πληρωθούν οι υπάλληλοι, όριζε για μια μέρα Προϊστάμενο Οικονομικής Υπηρεσίας προκειμένου να υπογράψει το ένταλμα πληρωμής. Δεν μπορούσε να δημοπρατήσει έργα του τεχνικού προγράμματος ούτε να πληρώσει προμηθευτές του δήμου. Ποιος δημότης δεν θυμάται, ότι άφησε τα απορριμματοφόρα χωρίς πετρέλαιο και ανταλλακτικά ή τα κτίρια χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης;

Είναι προφανές λοιπόν, ποιος θεωρούσε τον δήμο τσιφλίκι του.
Από τον Σεπτέμβριο του 2019 αναλάβαμε μια τεράστια προσπάθεια συμμαζέματος και οργάνωσης των υπηρεσιών του δήμου, θεσπίσαμε κανόνες συμπεριφοράς και δεοντολογίας στους εργαζόμενους, ώστε να κεντρίσουμε το φιλότιμο και την αφοσίωσή τους στη δουλειά. Εργαστήκαμε για να αποκαταστήσουμε την ομαλή λειτουργία μεταξύ των υπηρεσιών.

Και Δήμαρχος και Προμηθευτής του Δήμου;
Ισχυρίζεται ψευδώς ο κ. Γκουντενούδης, ότι η νέα διοίκηση δεν κάνει δημοπρασίες αλλά αναθέσεις. Εκτοξεύει διαρκώς λάσπη περί ιδιοτέλειας και εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων σε μία διοίκηση ολίγων μηνών. Προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι συνεχίσαμε και εμείς με τον τρόπο που διοίκησε εκείνος. Δεν τον πιστεύει κανείς! Του συστήνουμε να αναζητήσει άλλο τρόπο για να κρατήσει την ομάδα του ενωμένη.

Όπως ενημερώσαμε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώην Δήμαρχος έφερε πρόσφατα προς πληρωμή στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, τιμολόγια του προμηθευτή "Γκουντενούδη Χρήστου" που αντιστοιχούν σε σαράντα οκτώ Εντολές Παραγγελίας από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Παμποράκη για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία ο Αντιδήμαρχος να δίνει εντολή παραγγελίας για προμήθειες του Δήμου στην επιχείρηση του Δημάρχου. Είναι αντιδεοντολογικό ο Δήμαρχος να είναι και προμηθευτής του δήμου. Το ότι οι τριάντα από τις σαράντα οκτώ εντολές του Αντιδημάρχου έγιναν πριν καν γίνει Αντιδήμαρχος το παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών.

Λυπούμαστε ειλικρινά που είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στην αήθη επίθεση που δεχθήκαμε την περίοδο των εορτών. Πιστεύουμε ότι θα είναι καλό ο κ. Γκουντενούδης να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να λειτουργήσει θεσμικά και υπεύθυνα. Επί δέκα χρόνια οι πολίτες τον τίμησαν σε όλες τις θέσεις του νομού μας και το έργο του είναι μηδαμινό. Ας σεβαστεί την απόφαση τους και ας κάνει την αυτοκριτική του.

Τον διαβεβαιώνουμε, ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις που υποβαθμίζουν τον πολιτικό λόγο και δεν ενδιαφέρουν τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.