Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Στην έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Την υπέροχη έκθεση " τσίκι τσίκι" του Αλέξη Ακριθάκη, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα επισκέφθηκαν τα μέλη και οι φίλοι της Τέχνης την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020. Τα όσα είδαμε ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Τα έργα με την απίστευτη ομορφιά τους παρόντα, τα τσίκι-τσίκι καθηλωτικά, και μια εξαιρετική ξεναγός να μας αποκαλύπτει βήμα βήμα τα μυστικά της τέχνης του Αλέξη Ακριθάκη. 

Ενός ξεχωριστού και ιδιαίτερου καλλιτέχνη που από πολύ μικρός χωρίς να ξέρει τι είναι τέχνη, μίλαγε πολύ γι’ αυτή και ήταν σίγουρος πως μια μέρα θα γίνει ζωγράφος, όπως ο ίδιος περιγράφει. «Όπως άλλα παιδιά φτιάχνουν ιστορίες με λέξεις, εγώ έφτιαχνα ιστορίες με εικόνες τη μία πλάι στην άλλη, πάνω σε μια κορδέλα χαρτί που καμιά φορά έφτανε και τέσσερα μέτρα μάκρος. Βέβαια, οι δάσκαλοί μου άλλα με μαθαίνανε τότε. Ευτυχώς το ένστικτό μου δε λάθεψε…».

Ο Αλέξης Ακριθάκης δεν άκουσε τους δασκάλους του. Πήρε το καραβάκι, το ελικόπτερο και το αεροπλάνο, το σήμα του βέλους και, βέβαια, τη βαλίτσα και τα ′κανε ζωγραφική. Προσωπικά μέσα διαφυγής που σφράγισαν, όχι μόνο την ιστορία του, αλλά και την εικαστική ιστορία του τόπου.

Ακολούθως η μέρα μας γέμισε με κρασάκι και ρεμπέτικα τραγούδια σε ένα κουτούκι στα Κάστρα, πλάι στην ζωντανή ιστορία της Θεσσαλονίκης και το βραδάκι πήραμε το δρόμο του γυρισμού δίνοντας ραντεβού επανάληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου