Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Τι λέει το ΚΚΕ Κιλκίς για την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στη Γουμένισσα

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς
Να παρουσιάσει μια στρεβλή πραγματικότητα, πως όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, προσπάθησε η Υπουργός Παιδείας, κατά τη σημερινή, «εν κρυπτώ», επίσκεψή της στη Γουμένισσα, συνοδεία τοπικών παραγόντων της ΝΔ. Όμως η πραγματικότητα 4 μέρες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα τη διαψεύδουν.


Η κα Κεραμέως αντί να διαφημίζει τα όσα δεν έκανε τόσους μήνες για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία των σχολείων, θα ήταν καλύτερο να απολογείται, γιατί, πατώντας πάνω στο έδαφος που της έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: 

Εδώ και χρόνια δεν έχει χτιστεί ούτε μία καινούρια σχολική αίθουσα στο Κιλκίς, αντίθετα έκλεισαν πολλά σχολεία στα χωριά, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν δεκάδες 25άρια τμήματα, ειδικά στην πόλη του Κιλκίς και του Πολυκάστρου.

Κενά σε εκπαιδευτικούς συνεχίζουν να υπάρχουν 4 ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων, ειδικά στην Ειδική Αγωγή και στην Παράλληλη Στήριξη, δηλαδή μαθητές που χρήζουν μεγαλύτερης φροντίδας τη Δευτέρα θα είναι χωρίς δάσκαλο. 

Eπιπλέον τους λίγους αναπληρωτές που προσέλαβε τους μεταχειρίζεται ανισότιμα και ως εργαζόμενους β' κατηγορίας (π.χ. άδειες ανατροφής τεκνων, αναρρωτικές άδειες κ.α)

Ακόμα και σήμερα οι σχολικές καθαρίστριες δεν επαρκούν για την καθαριότητα των σχολείων του νομού, και η όποια ετοιμότητα οφείλεται στο φιλότιμο του προσωπικού καθαριότητας, σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δεν λέει κουβέντα για τα περίπου 10 δρομολόγια σχολικών λεωφορείων στα οποία θα στοιβάζονται 40 και 50 μαθητές ταυτόχρονα.

Η κα Κεραμέως χρειάζεται να απολογηθεί, εκ μέρους της κυβέρνησής της - που συνεχίζοντας την πολιτική υποχρηματοδότησης της Υγείας και της μετατροπής της σε ακριβό εμπόρευμα - τα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, όπως και τα Κέντρα Υγείας του νομού, παραμένουν υποστελεχωμένα, με σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και μέσα, χωρίς ακόμα να λειτουργεί ούτε μία μονάδα ΜΕΘ στο νομό και μάλιστα σε συνθήκες έξαρσης του κορονοϊού. 

Είναι, επίσης, ενδεικτικό των προθέσεών της, πώς δεν ακούστηκε κουβέντα για την ανάγκη να γίνουν μαζικά τεστ στην περιοχή της Γουμένισσας, ειδικά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, που τις τελευταίες ημέρες έχει έξαρση κρουσμάτων.

Όσο για την «ευαισθησία» της για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, τα χθεσινά γεγονότα στο κολαστήριο της Μόριας δίνουν απάντηση από μόνα τους. Είναι προφανές ότι δεν μπορείς να προβάλεις το έργο σου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, όταν δεν έχουν εξασφαλιστεί – εδώ και χρόνια – αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης αυτών των παιδιών, όταν δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την εκπαίδευσή τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλες ευθύνες για τις δυσκολίες που περνάει ο λαός του Κιλκίς στη καθημερινότητά του και την αγωνία που έχει για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του. Η κα Κεραμέως αν ήθελε κάτι να κάνει, αυτό θα ήταν να υλοποιήσει τα αιτήματα που προβάλουν εδώ και μήνες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, όπως:

Επισκευή των σχολείων – Αξιοποίηση των σχολείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια με τις συγχωνεύσεις – Εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τµήµα να µην έχει πάνω από 15 μαθητές. 

Ειδικά για την περιοχή της Παιονίας (που επισκέφτηκε η Υπουργός Παιδείας) είναι παραπάνω από απαραίτητο να κατασκευαστούν άμεσα το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου και το Ειδικό Σχολείο Γουμένισσας (τα οποία έχουν ιδρυθεί μόνο στα χαρτιά), όπως και νέο 4ο Νηπιαγωγείο και 2ο Γυμνάσιο στο Πολύκαστρο.

Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα κενά και για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

Στήριξη και γενίκευση των δομών ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, για να μην μείνει κανένα παιδί πίσω στη μορφωτική διαδικασία.

Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. 

Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού,αντισηπτικά κ.λ.π.).
Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, που είναι απολύτως απαραίτητα σε χιλιάδες οικογένειες, που πλήττονται απότη φτώχεια και την ανεργία.

Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού. Αυτό απαιτείται να γίνει άμεσα στα σχολεία της Γουμένισσας μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που είχαμε τις τελευταίες ημέρες.
Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Κιλκίς και της Παιονίας, μετά και την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας, έχουν ακόμα περισσότερους λόγους να βρεθούν σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας, για να διεκδικήσουν τα αναγκαία μέτρα, να ελέγξουν αν ακόμη οι διακηρύξεις της κυβέρνησης υλοποιούνται, αλλά και για να παλέψουν για ένα σχολείο με ουσιαστική ασφάλεια και μόρφωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.