Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Παρασκευή 11/9/2020, 8:25 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας συνελήφθησαν 4 άτομα για διαρρήξεις οικιών σε Πέλλα και Φλώρινα 
Συνελήφθησαν χθες (10 Σεπτεμβρίου 2020) το πρωί μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, 4 άτομα για διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Πέλλας και της Φλώρινας.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς άνδρες, έναν ημεδαπό άνδρα και μία αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί άνδρες με την κατά περίπτωση συνδρομή των δύο συνεργών τους, που είχαν τον ρόλο του «τσιλιαδόρου», εισέρχονταν σε οικίες παραβιάζοντας τις κλειδαριές των εισόδων τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από 19 Αυγούστου 2020 έως και χθες (10 Σεπτεμβρίου 2020), διέπραξαν συνολικά 7 διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Πέλλας και της Φλώρινας, όπου σε 5 από αυτές αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, με την λεία τους να ξεπερνά τις 3.500 ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και 7 κινητά τηλέφωνα. Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (45.630) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(11) παραβάσεις και (3) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (593) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (52) άτομα.

(4) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στην Αττική και από (1) σε Θεσσαλονίκη και Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (95) σχετικές παραβάσεις.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (155) σχετικές παραβάσεις.

(197) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(33) στη Στερεά Ελλάδα,
(28) στη Θεσσαλονίκη,
(19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(18) στην Κεντρική Μακεδονία,
(14) στην Ήπειρο,
(14) στη Θεσσαλία,
(13) στα Ιόνια Νησιά,
(12) στη Δυτική Ελλάδα,
(12) στην Αττική,
(10) στην Πελοπόννησο,
(10) στην Κρήτη,
(8) στο Βόρειο Αιγαίο,
(4) στο Νότιο Αιγαίο και
(2) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (13.715) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (13.703) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (32) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας στη Μύκονο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ανθρωποκτονία
Πρωινές ώρες της 07-09-2020 σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, ύψος Σχολαρίου, βρέθηκε από διερχόμενο πολίτη, νεκρός άνδρας.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων εκτεταμένων ερευνών, που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή εντοπισμού της σορού, έπειτα από την ανεύρεση και συλλογή νέων στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο παραπάνω έφερε τραύματα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο.

Προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομές μεταφορές αλλοδαπών σε ισάριθμες υποθέσεις

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινούς ελέγχους και οργανωμένες επιχειρήσεις με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (10-09-2020) συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία εμπλέκονται σε δύο (2) διαφορετικές υποθέσεις.

Αναλυτικότερα :

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία Οδό, ύψος διοδίων Ασπροβάλτας, συνέλαβαν 26χρονο αλλοδαπό, παρά την αντίσταση που προέβαλε, ο οποίος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα έξι (6) αλλοδαπούς (2 εκ των οποίων ανήλικα) που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επιπλέον προέκυψε, ότι ο συλληφθείς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Προανάκριση ενεργείται από Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.
Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης ακινητοποίησαν στην Επαρχιακή Οδό Κερδυλλίων – Ασπροβάλτας, I . X . E . αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου (22χρονος αλλοδαπός), τράπηκε σε φυγή πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν πέντε (5) αλλλοδαποί (2 εκ των οποίων ανήλικα), που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του 5ου Ειδικού Τμήματος ¨ναρκωτικών¨ Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.