Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Εκκενώνεται και κλείνει η μεταναστευτική δομή του Σ.Σ. Μουριών


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Την απεγκατάσταση του μεταναστευτικού πληθυσμού από την ξενοδοχειακή μονάδα "Δήμητρα" του Σ.Σ. Μουριών και την κατάργησή της ως προσφυγικής – μεταναστευτικής δομής διαχείρισης ανακοίνωσε σήμερα επισκεπτόμενος το Δήμο Κιλκίς ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος περιοδεύει σε δομές της Βορείου Ελλάδας, και επισκέφθηκε την περιοχή μετά από πρόσκληση της ΔΕΕΠ ΝΔ, κατέστησε σαφή στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη την κυβερνητική γραμμή για την αποσυμφόρηση του Σ.Σ.Μουριών σημειώνοντας ότι η διαδικασία αποχώρησης των μεταναστών θα γίνει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς χαιρέτησε την κυβερνητική απόφαση και ευχαρίστησε προσωπικά τον Υπουργό για τη συνέπεια λόγου και έργου υπενθυμίζοντας ότι σε τηλεφωνική τους επικοινωνία τον περασμένο Μάιο είχε δεσμευθεί για την ολιγόμηνη παραμονή των μεταναστών στην ξενοδοχειακή εγκατάσταση του Σ.Σ. Μουριών.

Με αναφορές στα μεγάλα προσφυγικά – μεταναστευτικά βάρη τα οποία επωμίστηκε ο Δήμος Κιλκίς και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς συλλήβδην όλα τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Κυριακίδης τόνισε ότι δεν πρέπει να ξανανοίξει δομή στο λεκανοπέδιο των Μουριών, κυρίως για λόγους πληθυσμιακής ανισορροπίας, ενώ επανέλαβε τη θέση για την ισοκατανομή των προσφύγων – μεταναστών στην ποσοστιαία αναλογία του 1% ανά την επικράτεια. 


"Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε ανοιχτούς ορίζοντες επικοινωνίας και ειλικρινούς συνεργασίας με την κυβέρνηση και η αξιοπιστία του πολιτικού της λόγου στερεοποιεί και εμβαθύνει αυτή τη συνθήκη" επισήμανε ο Δήμαρχος Κιλκίς εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος συνόδευε τον κ. Μηταράκη, για τη θετική παρέμβασή του στην αποχώρηση των μεταναστών από το λεκανοπέδιο των Μουριών.

Ο κ. Γεωργαντάς από την πλευρά του επαίνεσε την υπουργική στάση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η παρουσία του κ. Μηταράκη στο Κιλκίς αποδεικνύει ότι το ζητούμενο της αξιοπιστίας δεν είναι τελικά δυσεύρετο ενώ τόνισε ότι η χώρα είναι αποφασισμένη πλέον να διαφυλάξει τα εθνικά της σύνορα και να μην επιτρέψει τον εκτροχιασμό του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

Τους κυβερνητικούς χειρισμούς επί τούτου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει νωρίτερα ο κ. Μηταράκης δίνοντας έμφαση στην επίτευξη των στοχεύσεων του χαρτοφυλακίου του ως προς τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα, τη μείωση των επιπτώσεων που προκαλούν στις τοπικές κοινωνίες, την οργανωμένη πολιτική εξόδου – κατάργησης των δομών διαχείρισης μέχρι το τέλος του χρόνου και την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.