Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Μια μέρα στην Πινακοθήκη της Τέχνης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Τέχνης Κιλκίς
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020, δίνουμε εικαστικό και όχι μόνο ραντεβού στην Πινακοθήκη της Τέχνης. Μπορεί οι επιδημιολογικές συγκυρίες να μας ανάγκασαν αλλάξουμε το χρονικό προγραμματισμό αλλά δεν θα σας στερήσουμε τη χαρά να βρεθούμε ξανά σε αγαπημένο χώρο, να σας ξεναγήσουμε και να σας κεράσουμε νοστιμιές.

Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, από τις 11 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, στο Μεταλλικό για να απολαύσουμε για τρίτη συνεχή χρονιά Μια Μέρα στην Πινακοθήκη!

Μια μέρα εικαστική, χορευτική, καλλιτεχνική, δημιουργική! Πολιτισμός- φύση και άνθρωπος για άλλη μια φορά παίρνουν κοινή ανάσα, συνυπάρχουν και συμπορεύονται.

Μας φτάνει η θετική διάθεση, το χαμόγελό και η ανοιχτή ψυχή σας.

Θα σας έχουμε εκπλήξεις, εκπαιδευτικές, εικαστικές, χορευτικές, αφηγηματικές.., μα η μεγάλη έκπληξη θα είναι και θα παραμένει πάντα η παρουσία σας!

Πρόγραμμα δράσεων «Μια μέρα στην Πινακοθήκη»
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Οι ξεναγήσεις ξεκινούν το μεσημεράκι και η υπεύθυνη της Πινακοθήκης, Μαίρη Σαραντοπούλου, εκπαιδευτικός, απόφοιτος σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ θα σας συντροφεύσει σε αυτή τη γνωριμία με τους πίνακες και θα σας δώσει χρηστικές πληροφορίες για έργα, τεχνοτροπίες και καλλιτέχνες.

Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι 30 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες:

12:00– 12:30

13:30 – 14:00

15:30- 16:00

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Στη διάρκεια της μέρας οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευσθούν από τα έργα της Πινακοθήκης και σε συνεργασία με εικαστικούς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε όμορφα και διαδραστικά εργαστήρια.

-Έτσι ο Χαρίτων Παπαδόπουλος εικαστικός, απόφοιτος της σχολής Καλών τεχνών και μέλος της Τέχνης θα δουλέψει με παιδιά ένα εργαστήρι κατασκευών, ένα εργαστήρι παιχνιδιάρικο και ευρηματικό που συνιστούμε ανεπιφύλακτα για τα παιδιά σας!

Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 60 λεπτά

και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες

11:30 – 12:30

14.30 – 15:30

Εννοείται ότι πέραν του εργαστηρίου κατασκευών οι μικροί μας φίλοι θα έχουν στη διάθεση τους όλα τα υλικά για να αποτυπώσουν εικαστικά τη φαντασία τους με έμπνευση από τα έργα της Πινακοθήκης.

-Η Μάρθα Αραβίδου, εκπαιδευτικός, συνεργάτης και μέλος της Τέχνης θα μας αφηγηθεί το αγαπημένο της παραμύθι με τίτλο “Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας”, ένα παραδοσιακό παραμύθι, μία από τις δημοφιλέστερες ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι, όπου ο διάσημος αργεντινός ψυχίατρος εξηγεί -για πρώτη φορά στα πολύ μικρά παιδιά- το λόγο για τον οποίο ζούμε όπως ζούμε και τη δυνατότητά μας να αλλάξουμε, φτάνει να το θελήσουμε... Όπως ο ελέφαντας της ιστορίας, έτσι και όλοι εμείς παραμένουμε υποσυνείδητα δεμένοι με τις ψυχολογικές μας αλυσίδες από την πιο τρυφερή μας ηλικία, τραυματίζοντας την αυτοεκτίμηση και την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας.

Με τον μοναδικό της τρόπο, την απίστευτη τρυφερότητα της και αποδεδειγμένη εκπαιδευτική εμπειρία της η Μάρθα, θα αγγίξει ψυχές μικρών και μεγάλων.

Η διάρκεια της αφήγησης θα είναι περίπου 30 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες:

12:00 – 12:30

15:00 – 15:30

-Η Χρυσουλίδου Χαρούλα, εκπαιδευτικός, μέλος της Τέχνης και μαθήτρια των τμημάτων χορού θα αφηγηθεί στους μικρούς μας φίλους το δικό της αγαπημένο παραμύθι "Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας" του Χρήστου Μπουλώτη, βραβευμένο με το ευρωπαϊκό βραβείο Pier Paolo Vergerio.

Πόσο παράξενο είναι άραγε να αγαπηθούν ένα άλογο και μια λεύκα; Μα να που κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν οι φαινομενικά αταίριαστοι, το άλογο και η λεύκα, μας διδάσκουν την πραγματική και ανιδιοτελή Αγάπη. Μιαν αγάπη που, αν και στις μέρες μας εκλείπει, πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις που θα θυμίζουν ότι παραμένει ζωντανή.

Η διάρκεια της αφήγησης θα είναι περίπου 30 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί :

13:00 – 13:30

-Και επειδή ο χορός είναι σημείο αναφοράς της Τέχνης και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μέρα μας, αποφασίσαμε να προσφέρουμε στα παιδιά ένα μικρό χορευτικό μάθημα. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπεύθυνη των τμημάτων χορού της Τέχνης και χορεύτρια, Άννα Αρκούδη, θα είναι εκεί να διδάξει τα βασικά βήματα σε ένα mambo italiano και ένα παιχνιδιάρικο cha cha cha, επιδεικνύοντας ένα μικρό δείγμα από όσα θα μάθουν τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο τμήμα λάτιν για παιδιά από 8 έως 14 ετών που δημιούργησε για αυτή τη χρονιά η ΤΕΧΝΗ.

Διάρκεια προγράμματος 30 λεπτά.

12.30 – 13.00

16:00 – 16:30

Ελάτε να μας συνεπάρει η καταλυτική δύναμη του ρυθμού, της αρμονίας , του χορού, της μουσικής, της ζωγραφικής, του θεάτρου.

Δίνουμε ραντεβού στην Πινακοθήκη για μια μέρα αλλιώτικη, μια μέρα για την τέρψη της ψυχής μας, μια μέρα στην Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ.

Εεεεεε και τις εκπλήξεις δεν τις λένε….τους ζούνε.

Η εκδήλωση επιχορηγείται από το Δήμο Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.