Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, στο Πολύκαστρο και το Κιλκίς

Το Πολύκαστρο και το Κιλκίς επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Ο Υπουργός Μετανάστευσης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό και Βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, είχε συναντήσεις εργασίας με τον Δήμαρχο Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, καθώς και μέλη της συντονιστικής επιτροπής της Κίνησης Πολιτών του Δήμου Παιονίας. Επιπλέον, επισκέφθηκε το καμπ της Νέας Καβάλας.

Έπειτα από την ενημέρωση που έγινε και τη συζήτηση που ακολούθησε, βγήκαν τα εξής συμπεράσματα:

Η ΠΕ Κιλκίς είναι η περισσότερο επιβαρυμένη από τη μεταναστευτική κρίση περιφερειακή ενότητα της ηπειρωτικής Ελλάδας, ήδη από το 2015.

Η Δομή της Νέας Καβάλας έχει αυξημένο αριθμό μεταναστών, που ξεπερνά, σε συνδυασμό και με τους υπόλοιπους μετανάστες, την αναγκαία και επιθυμητή αναλογία μεταναστών-τοπικού πληθυσμού.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής, λόγω της εγγύτητας με τα σύνορα, απαιτούν και ιδιαίτερη μέριμνα από την πλευρά της Κεντρικής Κυβέρνησης, ως προς τη διαχείριση και τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης Ν. Μηταράκης, πήρε το λόγο και στις δυο συναντήσεις και, αφού συμφώνησε με τα παραπάνω συμπεράσματα, δεσμεύτηκε για τα εξής:

Ακυρώνεται η απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης, για την εγκατάσταση οικίσκων με σταθερές κατασκευές, στο καμπ της Νέας Καβάλας.

Εντός των επόμενων εβδομάδων, ξεκινά η απομάκρυνση των μεταναστών που διαμένουν στα ξενοδοχεία της ΠΕ Κιλκίς, όπως το ξενοδοχείο Δήμητρα στο ΣΣ Μουριών (στο οποίο διαμένουν 300 μετανάστες) και δυο ξενοδοχεία στο Πολύκαστρο.

Θα υπάρξει μέριμνα για τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν στην τοπική κοινότητα και τους κατοίκους της Νέας Καβάλας, οι οποίοι ζημιώθηκαν από ενέργειες μεταναστών.

Με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση υλοποιεί ένα οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης του μεταναστευτικού, το οποίο έχει ήδη ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των μεταναστευτικών ροών, είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε σημαντική μείωση του αριθμού των μεταναστών και στο καμπ της Ν. Καβάλας. Σύντομα η επιθυμητή αναλογία μεταναστών-τοπικού πληθυσμού στο Κιλκίς θα είναι γεγονός.

Τον Υπουργό Μετανάστευσης συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου, Μανώλης Λογοθέτης και ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, Ευάγγελος Κωνσταντίνου. Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Καβάλας, Λάμπρος Σκατζούρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ΣΣ Μουριών Δήμος Σεμερτζόγλου, καθώς και πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.