Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ), στο πλευρό των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών


Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ)
O Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ), στέκεται στο πλευρό των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και στηρίζει τον αγώνα τους για να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.


Δε ανεχόμαστε να στοιβάζονται τα παιδιά μας σε ακατάλληλα κτήρια , σε πολυπληθή τμήματα, χωρίς τις αναγκαίες καθαρίστριες, χωρίς να έχει προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Παλεύουμε για το σχολείο που έχουν σήμερα ανάγκη και τα παιδιά μας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και διεκδικούμε μαζί τους την άμεση επίλυσή τους.

Όλες αυτές τις μέρες οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Κιλκίς, βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, με διάφορες μορφές, παλεύοντας για να γίνουν πράξη μια σειρά απόλυτα δίκαια και αναγκαία αιτήματα.

Αυτές τις μέρες πανελλαδικά επίσης εκατοντάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε πολλές πόλεις απαιτώντας τα αυτονόητα, την ασφαλή λειτουργία των σχολείων για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί,

• με το άνοιγμα-λειτουργία αιθουσών σχολείων που έχουν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια ή και χρήση άλλων δημόσιων-δημοτικών κτιρίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σχολικές αίθουσες ώστε να μειωθεί στους 15 ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη,

• με την επιτακτικά αναγκαία πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού,

• με καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης σε όλα τα σχολεία,

• με μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του Κράτους.

Η θέση μας, η θέση κάθε γονιού είναι να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας. Να κάνουμε και δική μας υπόθεση τον δίκαιο αγώνα τους, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων. Να δυναμώσουμε τη φωνή τους, κόντρα στην προσπάθεια της Κυβέρνησης δια στόματος της Υπουργού Παιδείας, να τρομοκρατήσουν, να εκβιάσουν και να συκοφαντήσουν τους μαθητές, την ώρα που δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων.

Παίρνουμε μέρος στην αυριανή κινητοποίηση 1-10 στην Πλατεία Δημαρχείου Κιλκίς, στις 9.30πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.