Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Δράσεις 2020-2021 της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς


Δελτίο τύπου 
Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς
Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς καλεί τα μέλη και τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα δημιουργικό πολιτιστικό ταξίδι, για την νέα πολιτιστική περίοδο 2020-2021, με τις πιο κάτω προτάσεις:

Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Καλλιτεχνικό Σύλλογο Ίριδα συνεχίζουμε να ξεδιπλώνουμε, για τους μαθητές από Τρίτη και μέχρι την Έκτη τάξη του Δημοτικού, ένα μαγικό θεατρικό χαλί που τους ταξιδεύει σε κόσμους με ήρωες, ζώα, φυτά, χρώματα, μεταμορφώσεις, ρόλους, ζωγραφιές, αυτοσχεδιασμούς, παντομίμα, παιχνίδια μουσική και πολλά χαμόγελα. 

Ελάτε να κάνουμε πιο πολύχρωμο το χαλί μας στο χώρο της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών (Μητροπόλεως 11 – 3ος όροφος), κάθε Παρασκευή 18:00-20:00 το απόγευμα. Υπεύθυνη θεατρικού τμήματος: Μαρία Κουτσοκώστα (Στο πλαίσιο της σχολικής της εκπαίδευσης ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής και την εκμάθηση φλογέρας, παραδοσιακού κλαρίνου, κρουστών και τραγουδιού στη Σχολή Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής «Εν Χορδαίς». 

Παράλληλα παίρνει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, στο Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη, των τμημάτων παίδων και εφήβων της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς ενώ στο πλαίσιο του Διεθνούς Κουκλοθέατρου Κιλκίς παρακολουθεί σεμινάρια Κοινωνικού Θεάτρου.

Το 2015 ξεκινά τις σπουδές της στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στο σχήμα «ΑγαΚου» όπου δραματοποιεί και παρουσιάζει παραμύθια αγαπημένων συγγραφέων. Το χειμώνα του 2016 επιμελείται θεατρικά την μουσική παράσταση «Στα νυχτέρια αρχινώ του κύκλου τα τραγούδια» που παρουσιάστηκε από τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» της Καλαμαριάς.

Την χρονική περίοδο 2017 – 2018 εντάσσεται στο δυναμικό του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Ίριδα», όπου διδάσκει θεατρικό παιχνίδι, στο πλαίσιο του οποίου σκηνοθέτησε την θεατρική παράσταση «ο Πινόκιο Αλλιώς».

Από μικρή συνθέτει τα δικά της τραγούδια, διασκευάζει μουσικές που την εμπνέουν).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Φανή Δημητριάδου 6978315503, Στέλλα Δουδούμη 694206154, Ιωάννα Τσουβελεκίδου 6973212476 καθώς και με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διεύθυνση poletkilkis@gmail.com

Εργαστήριο μουσικοθεραπείας

Μουσικοθεραπεία είναι η επιστημονική εφαρμογή της μουσικής και του ήχου, με Παιχνίδι ή Ακρόαση, για την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Πρόκειται για μια μορφή δημιουργικής δραστηριότητας, με βασική αρχή τη μουσική και τους ήχους. Απώτερος σκοπός είναι το άτομο να πετύχει καλύτερη ενδοπροσωπική (εγώ) και διαπροσωπική (εγώ με τους άλλους) ολοκλήρωση, και συνεπώς μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το εργαστήριο θα είναι δίωρης διάρκειας, μια φορά την εβδομάδα ( η ημέρα θα επιλεγεί από τους συμμετέχοντες) και θα λειτουργήσει στο Εντευκτήριο της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών με εκπαιδεύτρια τη Στυλιανή Τσαλαζίδου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Ντίνα Τρίγκα 6943193004, Χρήστος Ιωαννίδης 6944707421, Χρήστος Αλεβιζάκης 6974478605 καθώς και με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διεύθυνση poletkilkis@gmail.com

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής

Η δημιουργική γραφή στηρίζεται στην βαθιά ανθρώπινη ανάγκη μας, να δίνουμε φωνή στις σκέψεις μας και στις εμπειρίες μας. Συχνά ορίζεται κι ως η συγγραφή της φαντασίας, όπου ο δημιουργός φτιάχνει γεγονότα, σκηνές και χαρακτήρες, ακόμη και έναν ολόκληρο κόσμο. Δεν είναι μια μορφή τέχνης η οποία διδάσκεται με την στενή έννοια του όρου, όμως μπορούν να διδαχθούν τεχνικές για την οργάνωση και την βελτίωση της γραφής ώστε να παραχθούν λογοτεχνικά κείμενα.

Το εργαστήριο θα είναι δίωρης διάρκειας, μια φορά την εβδομάδα ( κάθε Παρασκευή και από ώρες 19:00-21:00) και θα λειτουργήσει σε αίθουσα πάνω από τη Δημόσια βιβλιοθήκης με εκπαιδεύτρια την Κατερίνα Αμπράζη (Η Κατερίνα Αμπράζη αποφοίτησε από το Τμήμα Νηπιαγωγών Καρδίτσας και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ποιήματα και διηγήματά της έχουν εκδοθεί στα συλλογικά έργα: «30 Μέρες Σινιάκι» εκδ. Βάρφης, «Μιας Παρέας Παραμύθια» εκδ. Συλλόγου Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας Αριστοτέλη και «Συλλογή Βραβευμένων Ποιημάτων και Διηγημάτων» εκδ. Λίμπρον.

Της έχει απονεμηθεί το 1ο Βραβείο διαγωνισμού συγγραφής για εκπαιδευτικούς των εκδόσεων Πατάκη, το 1ο Βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης του φιλολογικού και λογοτεχνικού ομίλου «Κωσταντίνος Χατζόπουλος», το 2ο Βραβείο Ποιητικής Συλλογής του ποιητικού διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» και Έπαινος Ποίησης στο δεύτερο διαγωνισμό «Μίμης Σουλιώτης» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Κατερίνα Αμπράζη 6955511654

Εργαστήρι κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά (Έκφραση και Δημιουργία)

Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά της φύσης ( πλαστικά μπουκάλια, παλιές εφημερίδες, καπάκια, χαρτόκουτες, ρολά υγείας, κλαδιά, φύλλα, ξύλα, πέτρες άμμος ) για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών.

Τα πιο πάνω υλικά κεντρίζουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους εικαστικά έργα με την τεχνική της σύνθεσης και της αφαίρεσης με...τη φαντασία τους!

Υπεύθυνη του τμήματος η Αναστασία Πραξιγά (Η Πραξιγά Αναστασία είναι κάτοχος πτυχίων της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και της Παιδαγωγικής Σχολής – Τμήμα Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ..

Διδάσκει σε δημόσια νηπιαγωγεία από το 1987.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων με εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο.

Συμμετείχε με τα νήπια του β’ κλασικού τμήματος του 2ουΝηπιαγωγείου Κιλκίς στο 17ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς στην παράσταση : Οι μαθητές του Κιλκίς παρουσιάζουν….. με τίτλο « Νύχτα και Συναισθήματα ». Υπήρξε μέλος των θεατρικών ομάδων της ΤΕΧΝΗΣ και του Δήμου Κιλκίς).

Το εργαστήριο θα είναι δίωρης διάρκειας, μια φορά την εβδομάδα ( κάθε Σάββατο και από ώρες 11:30-13:00) και θα λειτουργήσει σε αίθουσα πάνω από τη Δημόσια βιβλιοθήκης .

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Φανή Δημητριάδου 6978315503, Στέλλα Δουδούμη 694206154, Ιωάννα Τσουβελεκίδου 6973212476 καθώς και με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διεύθυνση poletkilkis@gmail.com

Υ.Γ.

1) Φυσικά και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της υγείας όλων των συμμετεχόντων (μάσκες, αποστάσεις, αντισηψία και κυρίως ατομική και συλλογική ευθύνη).

2) Σε όλα τα εργαστήρια, λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στο δε εργαστήριο δημιουργικής γραφής προηγούνται τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.