Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτοψία Α. Τζιτζικώστα στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στη Λίμνη Δοϊράνη στο Κιλκίς


Αυτοψία στα έργα καθαρισμού και ανάπλασης της λίμνης Δοϊράνης στο Κιλκίς πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τη λίμνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων που γίνονται για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και την ανάδειξη της Δοϊράνης, που αποτελεί από τους σημαντικότερους φυσικούς πόρους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και της Περιφερειακής Συμβούλου Νατάσας Σωτηριάδου, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τα στελέχη των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, που έχουν την εποπτεία των εργασιών, συνολικά για τις παρεμβάσεις, που χωρίζονται σε δυο επίπεδα, στον εκτεταμένο καθαρισμό της λίμνης και στην ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η λίμνη Δοϊράνη είναι ένας πολύτιμος φυσικός πόρος και τουριστικός προορισμός για όλη την Κεντρική Μακεδονία και τη χώρα. Η περιοχή βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιβαλλοντικά τοποθεσία, που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 και προστατεύεται. Χρέος μας είναι να αποκαταστήσουμε περιβαλλοντικά την περιοχή, αλλά και να την αξιοποιήσουμε καθιστώντας τη επισκέψιμη, αναγνωρίζοντας ότι εκτός από την περιβαλλοντική αξία της μπορεί να αποτελέσει και αναπτυξιακό πόλο για το Κιλκίς και την Κεντρική Μακεδονία. 

Αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουμε μια κομβική παρέμβαση, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματική προστασία και αποκατάσταση της λίμνης, την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, τη βελτίωση των υποδομών πρόσβασης στη Δοϊράνη, αλλά και την ανάδειξή της, την ανάπλαση του παραλίμνιου χώρου και την περαιτέρω τουριστική αξιοποίησή της, με άξονα και το Μουσείο Δοϊράνης. Τα έργα που υλοποιούνται είναι ζωτικής σημασίας για τη λίμνη και την ευρύτερη περιοχή και εξελίσσονται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες καθαρισμού, που είναι σε εξέλιξη, αφορούν στο κανάλι υπερχείλισης της λίμνης, από όπου απομακρύνονται τα φερτά υλικά και αυτοφυής βλάστηση, θωρακίζοντας από ενδεχόμενη πλημμύρα την περιοχή. Επίσης, πραγματοποιούνται κοπές και εκριζώσεις δένδρων εντός των υδάτων της λίμνης, ενώ προχωράει και η βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών προσβασιμότητας στη λίμνη με παρεμβάσεις που θα αναμορφώσουν την περιοχή κοντά στο χώρο του Μουσείου Δοϊράνης, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και την τουριστική αναβάθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.