Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τετάρτη 23/9/2020,9:30 μ.μ.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 
Συνελήφθη χθες (22 Σεπτεμβρίου 2020) το απόγευμα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οχήματα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 1 συσκευασία με κάνναβη βάρους 3 κιλών και 2 γραμμαρίων και

· 2 συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 2,3 γραμμαρίων.

Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που χρησιμοποιούσε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 2 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 49 γραμμαρίων,

· 2 φιαλίδια με χασισέλαιο συνολικού βάρους 144,7 γραμμαρίων,

· ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους 16,5 γραμμαρίων, καθώς και

· 1 κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.


Κατασχέθηκαν τα δύο παραπάνω οχήματα και ακόμα ένα όχημα που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του. Επίσης από την κατοχή του κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (37.778) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(6) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (660) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

(3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολήλειτουργίας, σε Αττική, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (116) σχετικές παραβάσεις.

(2) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (186) σχετικές παραβάσεις.

(245) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ,ως ακολούθως:

(43) στη Θεσσαλονίκη,
(42) στην Κεντρική Μακεδονία,
(42) στην Αττική,
(41) στη Στερεά Ελλάδα,
(18) στην Ήπειρο,
(12) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(9) στην Πελοπόννησο,
(8) στη Θεσσαλία,
(8) στη Δυτική Ελλάδα
(7) στην Κρήτη
(6) στο Βόρειο Αιγαίο,
(6) στα Ιόνια Νησιά και
(3) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (16.005) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (15.991) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (14) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής, εκβίασης και ληστείας σε βάρος ανήλικου αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκε, έπειτα από τη μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση αρπαγής, εκβίασης και ληστείας σε βάρος νεαρού αλλοδαπού.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 27, 19 και 17 ετών για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, εκβίασης από κοινού, ληστείας και σωματικής Βλάβης από κοινού.

Ειδικότερα, διενεργήθηκε αυτεπάγγελτη προανάκριση, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας από την οποία προέκυψε ότι, στα μέσα του τρέχοντος μηνός νεαρός αλλοδαπός, αφού εισήλθε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, βρήκε προσωρινό κατάλυμα σε χώρο στην περιοχή του Δήμου Βόλβης, που του προσφέρθηκε από τους 3 συλληφθέντες ομοεθνείς του, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση του, τον κατακρατούσαν παρά τη θέλησή του και με τη χρήση σωματικής βίας απαιτούσαν από συγγενείς του την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τον ελευθερώσουν.

Πρωινές ώρες χθες (22-09-2020), έπειτα από την καταβολή του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού, ο 27χρονος επιβιβάστηκε με τον παθόντα σε λεωφορείο με προορισμό την Θεσσαλονίκη και στο ύψος του Λαγκαδά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας , κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή του Δήμου Βόλβης και οι έτεροι δράστες, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά την παράνομη κράτησή του, οι δράστες αφαίρεσαν από τον παθόντα χρηματικό ποσό που είχε στην κατοχή του. Επιπλέον αμφότεροι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης εισόδου και παραμονής στην χώρα.

Οι συλληφθέντες με την σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.