Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσκεψη Δημάρχου Παιονίας στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου 
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς
Το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς κ. Θεόδωρο Χριστοφορίδη επισκέφτηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2020 ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής ενότητας Γουμένισσας κ. Ευάγγελο Νίτση. 

Ο κ. Σιωνίδης ενημερώθηκε για την κατάσταση στη σχολική στέγη και συζητήθηκε η πρόθεση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες άχρι καιρού, περί της σύστασης στην επαρχία Παιονίας παραρτήματος ή αυτόνομου ΕΕΕΚ αλλά και λοιπών σχολείων που λείπουν από το Νομό Κιλκίς όπως Πρότυπου και Μουσικού. Ο κ. Χριστοφορίδης ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση του κ. Σιωνίδη για την υποστήριξη οποιουδήποτε τέτοιου αιτήματος ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι για το ΕΕΕΚ ήδη διερευνώνται δυο χώροι.

Ο κ. Δήμαρχος έθεσε στον κ. Διευθυντή το θέμα της αποσυμφόρησης του Γυμνασίου Αξιούπολης από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων μαθητών όπως είχε τεθεί προ εικοσαήμερου και στην υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Κόπτση.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας πρόκειται να μεταφερθεί ένας αριθμός μαθητών, 10-15, στα Γυμνάσια Ευρωπού και Γουμένισσας προκειμένου να ισοκατανεμηθούν οι μαθητές και να αμβλυνθεί η αντίδραση των κατοίκων. Ο ακριβής αριθμός των μεταφερόμενων μαθητών θα προκύψει μετά την καταμέτρηση που θα γίνει στο camp της Νέας Καβάλας αλλά δεν θα ξεπεράσει σε σύνολο τους 30 μαθητές. 

Η μεταφορά στα Γυμνάσια Πολυκάστρου και Πλατανιάς δεν ήταν δυνατή λόγω του ότι το πρώτο λειτουργεί ασφυκτικά με 315 μαθητές (στο σημείο αυτό αναδύθηκε η ανάγκη για την ίδρυση 2ου Γυμνασίου στην πόλη του Πολυκάστρου) ενώ στο δεύτερο λειτουργεί η Δ.Υ.Ε.Π.. Συνεπώς στο τελικό στάδιο τα τρία προαναφερθέντα Γυμνάσια θα λειτουργήσουν με ένα μικρό αριθμό 10-15 μαθητών το καθένα. Δεδομένου δε του φθίνοντα αριθμού των μαθητών αυτών για διάφορους λόγους, η αναλογία τους προς τους υπόλοιπους μη πρόσφυγες μαθητές θεωρείται αμελητέα, οπότε το ζήτημα λήγει εκεί.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της λειτουργικότητας των σχολείων στην επαρχία Παιονίας και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία τους προς όφελος της σχολικής κοινότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.