Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τα αναδρομικά των συνταξιούχων και «το μεγάλο δίλημμα»


Δελτίο τύπου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας
Η επίμαχη κυβερνητική απόφαση ότι, όσοι δεχθούν και πάρουν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων που προβλέπεται να δοθούν στα μέσα του Οκτώβρη, αυτόματα παραιτούνται από τις άλλες αξιώσεις για την καταβολή αναδρομικών (δηλαδή από τα δώρα και τις επικουρικές), καθώς η σχετική τροπολογία αφήνει εκτός των καταβολών τα κομμένα δώρα και τις περικοπές των επικουρικών που είναι και τα μεγαλύτερα ποσά που θα έπαιρναν. Για το θέμα της κλοπής και μάλιστα ενάντια στην απόφαση του ΣτΕ έκανε δύο σχόλια ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας στον τύπο.


Αυτό έβαλε σε δίλημμα τους συναδέλφους συνταξιούχους για το τι πρέπει να κάνουν.

Προσεγγίζοντας τον προβληματισμό των συναδέλφων συνταξιούχων με ψύχραιμη ματιά, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν γενικές συστάσεις καθώς η απόφαση αφορά κάθε ένα συνταξιούχο είναι όπως λέμε αλά κάρτ για κάθε συνταξιούχο.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να σταθμίσουν αυτά που εξασφαλίζουν στο χέρι, αυτά που χάνουν τα οποία προκύπτουν εύκολα από τα μηνιαία ενημερωτικά Ιούλη 2015-Μάη 2016 (τι μας κρατούσαν δηλαδή για τις περικοπές των Ν. 4051 και 4093/2012 επί 11 μήνες).

Από εκεί και πέρα να υπολογίσουν τα δικαστικά έξοδα και το χρόνο αναμονής για την διεξαγωγή της δίκης, (οποίος μπορεί να ξεπεράσει τα 4 χρόνια μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο Εφετείο) και στη συνέχεια να αποφασίσουν.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι είναι εκτός από «κλέφτες» και ψεύτες. Γιατί οι αρμόδιοι Υπουργοί και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και μετά της ΝΔ, διαλαλούσαν και συνιστούσαν σε όλους τους τόνους να μην κάνουν αγωγές οι συνταξιούχοι και ξοδεύονται άδικα γιατί ότι είναι να γίνει, θα γίνει για όλους. Αυτό μέχρι την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, μετά άλλαξαν τροπάριο.

Πρέπει τέλος να τονίσουμε ότι αντίθετα δεν παραγράφονται και παραμένουν ζωντανές οι αξιώσεις για τους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια. Αυτοί μπορούν να εισπράξουν τα αναδρομικά και να συνεχιστεί η διεκδίκησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.