Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Κατάθεση προτάσεων για παρουσίαση έργου ενταγμένο στη θεματική "Μικρασιατική Καταστροφή 1922"


Tο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλεί καλλιτέχνες σε κατάθεση προτάσεων για παρουσίαση έργου (μουσικό, θεατρικό, χοροθέατρο ή άλλο)  ενταγμένο στη θεματική «Μικρασιατική Καταστροφή 1922» 100 χρόνια από την ημερομηνία που άλλαξε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας».

Τον Σεπτέμβριο του 2022 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την πυρπόληση της Σμύρνης και τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πάνω από 1.500.000 Έλληνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες των προγόνων τους στην Μικρά Ασία και να έρθουν σαν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η μετακίνηση αυτών των πληθυσμών εμπλούτισε τον ήδη πλούσιο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης με 130.000 πρόσφυγες και επέφερε βαθιές αλλαγές σε κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, και πολιτισμικά επίπεδα.

Στο πλαίσιοo της εκατοστής επετείου από το γεγονός που άλλαξε τις ζωές τόσων ανθρώπων, αλλά και το χαρακτήρα και την εξέλιξη του νέου ελληνικού κράτους, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Kεντρικής Μακεδονίας καλεί καλλιτέχνες σε κατάθεση προτάσεων για παρουσίαση έργου (μουσικό, θεατρικό, χοροθέατρο ή άλλο) ενταγμένο στη θεματική «Μικρασιατική Καταστροφή 1922» 100 χρόνια από την ημερομηνία που άλλαξε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας».

Οι προτάσεις θα πρέπει να αποσταλούν στο email του Κέντρου Πολιτισμού μέχρι 30 Νοεμβρίου 2020. Στην συνέχεια οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κέντρου Πολιτισμού. Η Πρόταση που θα προκριθεί θα πρέπει να παραδοθεί σαν ολοκληρωμένο έργο εντός 12μηνου από την ανάθεση, με στόχο να συμπεριληφθεί στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του Φεστιβάλ Επταπυργίου για το καλοκαίρι του 2022, είτε πρόκειται για θεατρική παράσταση, χοροθέατρο, μουσική συναυλία ή οτιδήποτε άλλο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2310 602599 | 2310421059

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.