Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τρίτη 22/9/2020, 6:20 μ.μ.


Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων
Στη σύλληψη δύο (2) ατόμων για κατοχή αρχαίων αντικειμένων που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την «Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, συνέλαβαν χθες (21-09-2020) 75χρονο ημεδαπό και 70χρονο αλλοδαπό, σε χωριό του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης, καθώς έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του πρώτου όπου φιλοξενούταν ο δεύτερος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα (10) αρχαία νομίσματα (αρχαιοελληνικά, ρωμαϊκά, βυζαντινό και οθωμανικά), τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία νομίσματα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Εξιχνίαση κλοπής 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 25 προς 26 Ιουνίου του 2017 διέρρηξε κατάστημα σε περιοχή της Πιερίας και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες (21 Σεπτεμβρίου 2020) σε περιοχές της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, τρία άτομα, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα:

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του διαπιστώθηκε να καλλιεργεί ένα δενδρύλλιο κάνναβης με ύψος 1,4 μέτρα, το οποίο εκριζώθηκε και κατασχέθηκε, όπως επίσης και μία συσκευασία κάνναβης βάρους 17,1 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 110,2 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (43.068) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(5) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (1) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στην Κρήτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (654) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

(2) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (184) σχετικές παραβάσεις.

(199) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ,ως ακολούθως:

(43) στην Κεντρική Μακεδονία,
(33) στην Αττική,
(29) στη Θεσσαλονίκη,
(28) στη Στερεά Ελλάδα,
(13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(11) στην Κρήτη
(10) στη Θεσσαλία,
(9) στην Ήπειρο,
(6) στο Βόρειο Αιγαίο,
(9) στην Πελοπόννησο,
(6) στη Δυτική Μακεδονία
(1) στα Ιόνια Νησιά και
(1) στη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (15.760) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (15.746) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (14) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθησαν 4 άτομα στην Ημαθία και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία από ακόμα 7 άτομα για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυση συγκοινωνιών

Συνελήφθησαν χθες (21 Σεπτεμβρίου 2020) το μεσημέρι στην Βέροια, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνολικά 4 ημεδαποί, για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Για την ίδια υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε ακόμα 7 ημεδαπούς, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, τα παραπάνω άτομα συνεπλάκησαν μεταξύ τους για προσωπικούς λόγους, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, προκαλώντας φθορές σε κατάστημα και παρακωλύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων, χωρίς ωστόσο να προκύψει τραυματισμός οποιουδήποτε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και συνεχίζεται η κράτηση τους έως την Πέμπτη (24 Σεπτεμβρίου 2020), όπου παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας.

Συνελήφθη άμεσα στο πλαίσιο αναζητήσεων, 41χρονος για τραυματισμό ατόμου με πυροβόλο όπλο

Συνελήφθη έπειτα από την άμεση κινητοποίηση και τις αναζητήσεις αστυνομικών πληρώματος περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενέχεται σε περίπτωση τραυματισμού ατόμου με πυροβόλο όπλο.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβασης του Νόμου περί όπλων και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες χθες (21-09-2020) στη Νικόπολη, έπειτα από διαπληκτισμό που προηγήθηκε μεταξύ του 41χρονου και 39χρονου έξω από κατάστημα, ο πρώτος έβαλε κατά του δεύτερου με πιστόλι τραυματίζοντάς τον στα πόδια και τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησαν επιστάμενες αναζητήσεις αστυνομικών, κατά τις οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 41χρονος σε ταράτσα πολυκατοικίας στην ίδια περιοχή, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (68) ναρκωτικά δισκία. Στο πλαίσιο των αναζητήσεων βρέθηκε και κατασχέθηκε το πυροβόλο όπλο του συλληφθέντα.

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.