Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Παρασκευή 25/9/2020, 10:45 μ.μ.


Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης 
Συνελήφθη χθες (24 Σεπτεμβρίου 2020) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 90 εκατοστών, που καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με την μέθοδο της υδροπονίας, ποσότητα κάνναβης βάρους 70,6 γραμμαρίων, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας που χρησιμοποιούσε (λαμπτήρας, σύστημα εξαερισμού κ.α.)

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/413503616673416

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη χθες (24 Σεπτεμβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ράβδος μήκους 88 εκατοστών. Επίσης σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυση συγκοινωνίας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊο

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (42.513) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(9) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (675) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.
(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (187) σχετικές παραβάσεις.

(193) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ,ως ακολούθως:

(42) στην Κεντρική Μακεδονία,
(28) στη Θεσσαλονίκη,
(28) στη Στερεά Ελλάδα,
(17) στην Αττική,
(14) στην Ήπειρο,
(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(10) στην Πελοπόννησο,
(10) στη Δυτική Ελλάδα,
(8) στο Βόρειο Αιγαίο,
(7) στη Δυτική Μακεδονία,
(6) στην Κρήτη,
(5) στα Ιόνια Νησιά,
(3) στο Νότιο Αιγαίο και
(1) στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (16.435) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (16.421) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (14) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθη 25χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που μετέφερε παράνομα εννέα (9) αλλοδαπούς με αυτοκίνητο.

Πρόκειται για 25χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας για παράνομη μεταφορά - προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες σήμερα (25-09-2020) στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που οδηγούσε ο συλληφθείς, βρέθηκαν στο εσωτερικό του, εννέα (9) αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.