Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Βρήκε το μπελά του ο Βασίλης Μακρίδης στο Σπήλαιο Κιλκίς!

➤Παράλογες και εξωφρενικές οι απαιτήσεις των επισκεπτών!
Ζητούν να κάνουν βόλτα στο σπήλαιο με τραινάκι!
Εκλιπαρούν να θεραπευτούν για το άσθμα!
Απαιτούν να διαμείνουν στο ξύλινο σπιτάκι στην Κιολαλία!
Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Το Βασίλη το Μακρίδη ή “Cave man” οι περισσότεροι τον γνωρίζετε. Κι όσοι δεν τον ξέρετε καλό είναι να ανηφορίσετε κάποια στιγμή στο περίφημο Σπήλαιο της πόλης μας και ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. 

Βρείτε τον και μόνο χαμένοι δεν θα βγείτε. Κι αυτό γιατί ο Βασίλης ο Κιόλαλης είναι ένας απίστευτος τύπος, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο να αναδείξει το «υπόγειο χρυσάφι» του Κιλκίς το Σπήλαιο. Εγώ θα προσέθετα πως άφησε εκεί μέσα ολόκληρη την ψυχή και την καρδιά του. Και θα καταλάβουμε το έργο μετά από χρόνια αλλά ίσως είναι πλέον αργά...

Σήμερα είναι ο ξεναγός του Σπηλαίου (λίγα τα ψωμιά του όμως και άντε να βρεις άξιο αντικαταστάτη), ενώ όσοι έχουν εμπειρία περιήγησης μαζί του δεν έχουν λόγια. Επιπλέον ο Βασίλης εξελίχθηκε στην παλαιοντολογία-σπηλαιολογία, αφού συμμετέχει σε ανασκαφές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού μαζί με πανεπιστημιακούς.

Ο Βασίλης όμως τώρα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα. Κι αυτό γιατί έρχονται δεκάδες τουρίστες και του ζητούν παράλογα πράγματα! Θέλουν βόλτα με τραινάκι, θεραπεία για το άσθμα, διαμονή σε παραδοσιακό ξύλινο σπιτάκι κ.α!

Αιτία διάφορα παλαιότερα σατυρικά άρθρα που είχαμε γράψει πριν χρόνια για τους τρόπους τουριστικής αξιοποίησης του Σπηλαίου. Φυσικά ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Το Σπήλαιο δεν έχει την προβολή που του αξίζει, το τραινάκι είναι ουτοπικό αλλά μια διαφορετική περιήγηση με ειδική κατασκευή( φώτο από Eurodisney) θα μπορούσε να το κάνει παγκοσμίου φήμης, για το άσθμα που πρότειναν οι Τσέχοι γιατροί πάπαλα, ενώ το ξύλινο σπιτάκι του Δήμου και αυτό πάπαλα.

Κατά τα άλλα η ζωή μας στο Κιλκιστάν περνά ευχάριστα: Αντιδήμαρχοι πρώην και νυν ανταλλάσσουν υπονοούμενα (λες και ενδιαφέρει τον απλό κόσμο ), πάλι αντιδήμαρχοι, αστυνομικοί, απλοί πολίτες κατηγορούνται για αρχαιοκαπηλίες, παράνομες εισόδους λαθραίων ανθρώπων ή τσιγάρων κτλ Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι βράζουμε στο ζουμί μας... Περιμένουμε από αυτούς να βελτιώσουν τη ζωή μας ( ανέκδοτο πικρό) Ελπίζουμε μήπως και αλλάξει κάτι προς το καλό. Αλλά που.... Όλοι την πάρτη μας.. και την τσέπη μας...

Τραινάκι
Διαβάστε εδώ
Διαβάστε εδώ 
Διαβάστε εδώ 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.