Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 8/7/2020, 10:21 μ.μ.

Συνελήφθη άμεσα ένας ημεδαπός άνδρας στις Σέρρες για απόπειρα ληστείας σε διαμέρισμα αλλοδαπής γυναίκας
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω προχθές (6 Ιουλίου 2020) το μεσημέρι στις Σέρρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας ημεδαπός άνδρας, για τα αδικήματα της απόπειρας ληστείας, κλοπής και παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος άνδρας μπήκε παράνομα σε διαμέρισμα στην πόλη των Σερρών και προσπάθησε με τη χρήση βίας να αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα από μία αλλοδαπή γυναίκα.

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί λίγη ώρα αργότερα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και μία μεταλλική σιδερογροθιά, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 22 Μαΐου έως και 5 Ιουλίου 2020 διέπραξε 9 διαρρήξεις σε διαμερίσματα και μία σε γραφείο στις Σέρρες, από όπου αφαίρεσε κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές και χρηματικά ποσά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 3.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε μία κλεμμένη ηλεκτρική συσκευή, η οποία και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη χθες (7 Ιουλίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 21.500 ευρώ, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Σύλληψη για πλαστά χαρτονομίσματα και λαθραία τσιγάρα
Συνελήφθη χθες (7 Ιουλίου 2020) το πρωί σε λαϊκή αγορά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αυτοσχέδιο πάγκο και σε όχημα που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα (εκ των οποίων τα δύο των 50 ευρώ και τα υπόλοιπα των 10 ευρώ), καθώς και 11 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας.


Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις ληστειών από καταστήματα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Eξιχνιάστηκαν, έπειτα από τη μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, τρεις (3) περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, παράβασης Νόμου περί όλων και παράβασης Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από 30-06-2020 έως 07-07-2020, εισήλθε σε φαρμακείο στην Καλαμαριά, όπου με την απειλή πιστολιού (ρεπλίκα) απέσπασε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ενώ από κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας στο οποίο εισήλθε δύο φορές, αφαίρεσε με την απειλή μαχαιριού και με την απειλή αντικειμένου το συνολικό χρηματικό ποσό των (440) ευρώ.

Κατά τον εντοπισμό και σύλληψη του 38χρονου βρέθηκε στην κατοχή του ένα μικροδέμα κοκαΐνης και μία σύριγγα που περιείχε ναρκωτική ουσία, ενώ έπειτα από έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στην περιοχή της Καλαμαριάς, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, μέρος των ρούχων που φορούσε κατά τη διάρκεια των παράνομων πράξεών του, μέρος των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών και πιστόλι τύπου ρεπλίκα, που χρησιμοποίησε σε μία εκ των παραπάνω περιπτώσεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράνομη μεταφορά 11 αλλοδαπών με επιβατικό όχημα

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, οδήγησε στις συλλήψεις δύο (2) ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για αλλοδαπούς σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, απείθεια και αντίσταση, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (08-07-2020), στην Εγνατία Οδό, ύψος διοδίων Ανάληψης, αστυνομικοί των παραπάνω Υπηρεσιών ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό και συνοδηγό τους παραπάνω, προκειμένου να το ελέγξουν. Κατά την ακινητοποίηση του οχήματος ο οδηγός τράπηκε σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά την αντίσταση που προέβαλε. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν έντεκα (11) αλλοδαποί (3 εξ αυτών στο χώρο των αποσκευών) οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.