Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Παράλληλη υπαίθρια λαϊκή αγορά στο Κιλκίς

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη θα λειτουργήσει προσωρινά από αύριο Σάββατο 6 Ιουνίου και μέχρι το Σάββατο 4 Ιουλίου παράλληλη υπαίθρια λαϊκή αγορά στο Κιλκίς σε οδούς παρακείμενες της λαϊκής αγοράς.

Η περιοχή λειτουργίας της παράλληλης υπαίθριας λαϊκής αγοράς, η οποία θα διεξάγεται την ίδια ημέρα και κατά τις ίδιες ώρες (7:00 - 15:00) με την υφιστάμενη περιλαμβάνει:

α) τμήμα της οδού Ν. Παναγιώτου από τη διασταύρωσή της με την οδό Θεσσαλονίκης έως τη διασταύρωσή της με την οδό Τσιρογιάννη,

β) τμήμα της οδού Παπαθεοφίλου από τη διασταύρωσή της με την οδό Επτανήσου έως τη διασταύρωσή της με την οδό Ταμπάκη,

γ) τμήμα της οδού Γ. Καπέτα από τη διασταύρωσή της με την οδό Επτανήσου έως τη διασταύρωσή της με την οδό Ταμπάκη και

δ) τμήμα της οδού Ταμπάκη από τη διασταύρωσή της με την οδό Παπαθεοφίλου έως και τη διασταύρωσή της με την οδό Γ. Καπέτα.

Η δυνατότητα ανάπτυξης παράλληλης υπαίθριας λαϊκής αγοράς προβλέπεται σε νεότερη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 33465/2020 (ΦΕΚ 2087/τ.Β΄/31-5-2020)

Σύμφωνα με την παραπάνω ΚΥΑ, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.Οι θέσεις που καταλαμβάνουν οι ανωτέρω επαγγελματίες και παραγωγοί εθιμοτυπικά δεν ισχύουν και υποχρεούνται να μετακινηθούν όλοι οι συμμετέχοντες, ώστε να προκύψει η συγκεκριμένη απόσταση. 

Οι συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές, υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να προτρέπουν τους πελάτες να μην αγγίζουν τα προϊόντα και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο να τους προμηθεύουν με αντισηπτικό υγρό ή και γάντια μιας χρήσης. 

Μετά το πέρας της λαϊκής αγοράς, όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να απομακρύνουν όλα τα απορρίμματα τους και να παραδώσουν το χώρο που χρησιμοποίησαν απόλυτα καθαρό από απορρίμματα και υπολείμματα προϊόντων. Υπεύθυνοι για την τήρηση των έκτακτων μέτρων είναι η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Κιλκίς κατά την αρμοδιότητά τους. 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση μη συμμόρφωσης στα έκτακτα μέτρα, θα γίνεται απομάκρυνση του επαγγελματία ή του παραγωγού άμεσα.

Σας επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκθετών στις λαϊκές αγορές της πόλης του Κιλκίς όπου συμμετέχουν συνολικά 215 παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές.

Δείτε τον πίνακα των συμμετεχόντων ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.