Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 5/6/2020, 11:55 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολύγυρου συνελήφθησαν 2 άτομα για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 
Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθησαν χθες (4 Ιουνίου 2020) σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί άνδρες, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, εντοπίστηκε ο πρώτος ημεδαπός σε περιοχή της Χαλκιδικής και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Ακύλα» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 1 συσκευασία με κάνναβη βάρους 293 γραμμαρίων, που ήταν καλά κρυμμένη στο εσωτερικό του οχήματος και

· 2 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 4,09 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, αλλά και σε αγροικία που χρησιμοποιούσε σε περιοχή της Χαλκιδικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

· 111 γραμμάρια κάνναβης,

· 2 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης,

· 7 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου, που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες στη σοφίτα της οικίας του,

· 3 αρχαία νομίσματα και 5 τμήματα αγγείων, που σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί αρχαιοτήτων,

· μία κυνηγετική καραμπίνα,

· εξοπλισμός για την καλλιέργεια κάνναβης (μετασχηματιστής, λαμπτήρας, χρονοδιακόπτης κ.α.) και

· 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης.

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι την ποσότητα κάνναβης που είχε κρυμμένη στο αυτοκίνητο, την είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον δεύτερο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 8 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 1 κιλού και 597 γραμμαρίων,

· μπισκότα κάνναβης συνολικού βάρους 299 γραμμαρίων,

· 5 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 127,8 γραμμαρίων,

· 3 σύριγγες που περιείχαν χασισέλαιο συνολικού βάρους 130 ml,

· 6 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου,

· 120 φυτά υπνοφόρου μήκωνος (παπαρούνα) και

· ένα κλειστό κύκλωμα καταγραφής με δύο κάμερες και σύστημα ελέγχου.

Επίσης κατασχέθηκαν 2 οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για την παράνομη δραστηριότητα τους και συνολικά το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
· https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/1299395883783984/

Σύλληψη για κλοπή
Συνελήφθη χθες (4 Ιουνίου 2020) το βράδυ στις Σέρρες, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσε μέσα από το όχημα μίας ημεδαπής γυναίκας την τσάντα της στις Σέρρες, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα, σύμφωνα με δήλωσή της. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε η κλεμμένη τσάντα με διάφορα έγγραφα της παθούσας και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, τα οποία και αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό της.

Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθησαν χθες (4 Ιουνίου 2020) το πρωί στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με την οποία επιβλήθηκε στον καθένα ξεχωριστά ποινή φυλάκισης 15 μηνών για το αδίκημα της απάτης.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (4 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 33,9 γραμμαρίων.

Συνελήφθησαν έξι άτομα έπειτα από μεταξύ τους αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη έξι ατόμων έπειτα από μεταξύ τους αγοραπωλησία εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (04-06-2020) εντοπίσθηκε στο κέντρο της πόλης 56χρονος ημεδαπός να προμηθεύει με κάνναβη πέντε νεαρούς ημεδαπούς ηλικίας από 19 έως 25 ετών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους πέντε νεαρούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, ενώ στην κατοχή του 56χρονου και σε έρευνα της οικίας του στην περιοχή της Νεάπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Μικροποσότητα κάνναβης,
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
Σακούλες, τις οποίες χρησιμοποιούσε για τη συσκευασία των κατεχόμενων προς πώληση ποσοτήτων κάνναβης,
Κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε τις παράνομες συναλλαγές του και
Χρηματικό ποσό 2.130 ευρώ, προερχόμενο από πώληση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης


Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(7) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.
(3) άτομα για κατοχή και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων. Κατασχέθηκαν συνολικά 190 πακέτα τσιγάρα και 6 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
(4) άτομα για παράβαση του Νόμου περί υπαίθριου εμπορίου. Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου να ασκούν παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 900 είδη παρεμπορίου.
(4) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 73χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Α.Τ. Πυλαίας, διότι σε βάρος εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 6 μηνών για πλαστογραφία.
(20) άτομα, τα οποία δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στοχευμένοι έλεγχοι για φορτηγά που φέρουν μηχανισμούς παραποίησης δεδομένων ταχογράφου

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά μήνα Μάιο του τρέχοντος έτους, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχων και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και του Τμήματος Τροχαίας Λητής, εντοπίστηκαν συνολικά σαράντα (40) φορτηγά οχήματα που έφεραν μηχανισμούς επέμβασης και παραποίησης δεδομένων στοιχείων ταχογράφου, ενώ στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους στα ανωτέρω οχήματα, εντοπίστηκαν μηχανισμοί που παρείχαν τη δυνατότητα στους οδηγούς των οχημάτων να επεμβαίνουν στην ορθή λειτουργία των ταχογράφων και ειδικότερα στην καταγραφή της δραστηριότητας που αφορά στις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, τα διανυθέντα χιλιόμετρα και την ταχύτητα των οχημάτων.

Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου επιβλήθηκε η ακινητοποίηση τους μέχρι αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, ενώ επιπλέον αφαιρέθηκαν οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης δεδομένων ταχογράφου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.