Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του έργου με τίτλο «Εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας ανοιχτού τύπου κτηρίου Π.Ε. Κιλκίς», από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της ΠΕ Κιλκίς. 

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό -για το νομό Κιλκίς- έργο, καθώς, μετά την ολοκλήρωσή του που επίκειται σε λίγους μήνες, το Διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς θα αποτελεί το πρώτο δημόσιο κτήριο του νομού που θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες αποκλειστικά με τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας εκμηδενίζοντας ουσιαστικά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

«Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι άκρως οικολογική, συνάδει απόλυτα με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και χαρακτήρα του κτηρίου και δίνει τη δυνατότητα πλήρους απεξάρτησης από το ρυπογόνο πετρέλαιο θέρμανσης» υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης, ευχαριστώντας, παράλληλα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς και το τμήμα Τροχαίας Κιλκίς για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, καθώς και τους κατοίκους της περιοχής του Διοικητηρίου, που παρά τον θόρυβο, δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο.

Οι εργασίες στον αύλειο χώρο που γίνονται αυτές τις ημέρες αφορούν:

- Τις δύο (2) κατακόρυφες γεωτρήσεις

- Την τοποθέτηση υποβρύχιας ανοξείδωτης αντλίας

- Φρεάτια στις κεφαλές των γεωτρήσεων με όλο τον εξοπλισμό και οριζόντια δίκτυα

- Διάταξη φίλτρανσης-καθαρισμού νερού γεωτρήσεων

- Λοιπό υδραυλικό εξοπλισμό (δικλείδες, φίλτρα, αντικραδασμικά, δοχεία διαστολής, σωληνώσεις, κλπ)

- Ηλεκτρολογική εγκατάσταση

Ο γεωεναλλάκτης που κατασκευάζεται είναι ανοικτού τύπου, δηλαδή κατασκευάζονται δύο γεωτρήσεις μία άντλησης και μία επανέγχυσης. Οι γεωτρήσεις είναι βάθους 150 μ. έκαστη. Η διάνοιξη των γεωτρήσεων γίνεται με τη χρήση περιστροφικού γεωτρύπανου, κατάλληλο για τα υπάρχοντα εδάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.