Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 2/6/2020, 9:40 μ.μ.

Συνελήφθη ένας ημεδαπός στην Πέλλα, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν περισσότερα από 900 γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (1 Ιουνίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας για κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος κοντά στην οικία του και διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του ποσότητα κάνναβης βάρους 909,8 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης
Συνελήφθη χθες (1 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι στην Κατερίνη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, αλλοδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Άμφισσας, για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, απόπειρα παράνομης βίας κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία.

Εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης
Συνελήφθη χθες (1 Ιουνίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού.

Συλλήψεις για ναρκωτικά 

- Συνελήφθη χθες (1 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκανποσότητα κάνναβης βάρους 34 γραμμαρίων, 1 δενδρύλλιο κάνναβηςπου καλλιεργούσε σε γλάστρα και 2 σπρέι πιπεριού.

- Συνελήφθη χθες (1 Ιουνίου 2020) το πρωί στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας διότι διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του ποσότητα κάνναβης βάρους 37,2 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Εξιχνίαση κλοπής
Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το διάστημα Μαρτίου – Μαΐου του 2020 αφαίρεσε από αποθήκη εξοχικής κατοικίας σε περιοχή της Χαλκιδικής, σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές, διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία και εργαλεία χειρός συνολικής αξίας 6.950 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα από τα κλεμμένα εργαλεία, το οποίο και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου δύο νεαροί για επίθεση σε βάρος ανήλικου εξαιτίας οπαδικών διαφορών

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο νεαρών, οι οποίοι επιτέθηκαν σε βάρος ανήλικου.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς 22 και 18 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες και παράβαση του Νόμου σχετικά με αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω ξημερώματα της 31-05-2020 στην περιοχή των Αμπελοκήπων, προσέγγισαν ανήλικο ημεδαπό και με αφορμή οπαδικές διαφορές επιτέθηκαν σε βάρος του προκαλώντας του ελαφρύ τραυματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τέλεση των πράξεών τους βιντεοσκοπούσαν τις περιστατικό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος Σύλληψης 38χρονος ημεδαπός για ανθρωποκτονία σε βάρος γυναίκας στην περιοχή του Φιλύρου

Η επισταμένη και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 38χρονου ημεδαπού για ανθρωποκτονία σε βάρος γυναίκας στην περιοχή του Φιλύρου, δυνάμει σχετικού Εντάλματος κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης εξαφάνισης 40χρονης ημεδαπής το Δεκέμβριο του 2018, η οποία διέμενε στην περιοχή της Σταυρούπολης και έπειτα από την αξιοποίηση του συλλεχθέντος υλικού και την εξέταση του 38χρονου προέκυψε ότι, την 28-12-2018 ευρισκόμενοι στην οικία του τελευταίου στην περιοχή του Φιλύρου, η γυναίκα απεβίωσε και ακολούθως ο 38χρονος απέκρυψε τη σορό της.

Στη συνέχεια μετέβη στην οικία της 40χρονης στην περιοχή της Σταυρούπολης απ’ όπου αφαίρεσε κάρτες ανάληψης και άλλα προσωπικά της αντικείμενα προβαίνοντας τμηματικά σε αναλήψεις χρηματικού ποσού και σε οικονομικές συναλλαγές με διάφορες επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 38χρονος προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του, επιχείρησε να σκηνοθετήσει υποτιθέμενη φυγή της γυναίκας στο εξωτερικό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλειδιά του διαμερίσματος της 40χρονης και ένα καλοριφέρ που αφαίρεσε από το διαμέρισμά της.

Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό της σορού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(4) άτομα για περιπτώσεις ληστείας και κλοπών.
(4) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

(4) άτομα για κατοχή και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων.
(2) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης με στόχο την οδική ασφάλεια

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οχημάτων), στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, συγκροτεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων και πραγματοποιεί στοχευμένες αστυνομικές δράσεις σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου εντοπίστηκαν στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης δεκατέσσερα (14) οχήματα (ιδιοκατασκευές), τα οποία δεν έφεραν στοιχεία κυκλοφορίας, αναγνώρισης πλαισίου και αριθμού κινητήρα. Για τα εν λόγω οχήματα, πέρα από τις προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, εφαρμόστηκε και το διοικητικό μέτρο της ακινητοποίησης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης με αμείωτη ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.