Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Μήνυμα Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς, για την 107η επέτειο από την Μάχη του Κιλκίς, 21 Ιουνίου 1913

Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
Μεγάλη ημέρα για το Κιλκίς, για την Ελλάδα. Γιορτάζουμε την 107η επέτειο από την επική μάχη του Κιλκίς και την νίκη κατά των Βουλγάρων.

Η νικηφόρα πορεία του ηρωικού Ελληνικού Στρατού έβαλε ταφόπλακα στα επεκτατικά σχέδια της Εξαρχίας για τον πανσλαβισμὀ της Μακεδονίας µας και την ίδρυση της Μεγάλης Βουλγαρίας.

Ο ένδοξος ελληνικός στρατός όμως επιτελώντας, όπως πάντα άλλωστε, στο ακέραιο την αποστολή του και υλοποιώντας επακριβώς τις διαταγές της πολιτικής ηγεσίας (Αρχιστράτηγος Βασιλιάς Κωνσταντίνος ΙΒ και Πρωθυπουργός Ελ. Βενιζέλος) ρίχνεται στην μάχη και ενωμένος σαν µια γροθιά κατανικά μετά από σφοδρές και φονικές συγκρούσεις στήθος µε στήθος τους Βουλγάρους.

Οι απώλειες πολλές, βαρύς ο φόρος αίματος αλλά ο στόχος επετεύχθη. Η Μακεδονία είναι µία και ανήκει στην Ελλάδα.

Η μάχη του Κιλκίς είναι το ορόσημο και η παρακαταθήκη που άφησαν σε εμάς τους νεότερους όλοι εκείνοι οι γενναίοι και ανδρείοι πολεμιστές να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τη νίκη της Ελλάδας σε κάθε σύγχρονη "μάχη" στην οποία επιδίδεται ο Ελληνισμός σε όλα τα διεθνή φόρα.

Και το µόνο που επιζητούν οι ήρωες νεκροί µας είναι να τους θυµόμαστε. Γιατί οι πρόγονοι µας αψήφισαν τον θάνατο μπροστά στον κίνδυνο της υποταγής στον ξένο επιβουλέα παραδίδοντας µας ένα σπουδαίο µάθηµα ζωής όταν απειλείται η ακεραιότητα της Πατρίδας που τόσο εύστοχα και γλαφυρά αποδίδει µε τά λόγια του ο Ανδρέας Κάλβος: «Είναι γλυκύς ο θάνατος μόνον όταν πεθαίνουµε για την Πατρἰδα»
Ψηλά τις Ελληνικές σημαίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.