Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Τα νέα του Δήμου Παιονίας, Παρασκευή 19/6/2020

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας
Την υποβολή, στο «Άξονα Προτεραιότητας 1» (Μέτρο 1) του Πράσινου Ταμείου, πρότασης έργου με τίτλο:«Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας», συνολικού προϋπολογισμού, ύψους 440.000,00€ συμπ/νου ΦΠΑ 24% , αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας. 

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειών και πρωτοβουλιών του δήμου Παιονίας για την «ανάδειξη» και«βελτίωση των υποδομών» των περιοχών φυσικού κάλους του ορεινού όγκου του Πάικου και του Αξιού ποταμού. Η Κούπα απέχει ελάχιστα από την «Γαλάζια Λίμνη» που παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα, και η ανάπλαση των χώρων του οικισμού Κούπας θα δράσει θετικά και θα αναβαθμίσει συνολικά το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο στοχεύει στην πλήρη αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου του οικισμού Κούπας, από τη θέση«Βρύση» ως την θέση «Αλώνι» με κεντρικό σημείο αναφοράς την «Πλατεία», συνολικού εμβαδού 2.768,61τ.μ., με σκοπό να αλλάξει ριζικά, η συνολική εικόνα του χώρου, έτσι ώστε να τον απολαμβάνουν οι κάτοικοι και να προσελκύει επισκέπτες.

Περιλαμβάνει διαμόρφωση της πλατείας «Κόντρου», στην τοπική διάλεκτο των Βλάχων, ενοποιεί τους χώρους «Βρύση», την «Πλατεία» και το «Αλώνι», οι οποίοι νοητά συνδέονται με μια ευθεία γραμμή και επιτυγχάνει την ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής. Η πλατεία θα λειτουργεί ως κεντρικό σημείο- πυρήνας της περιοχής για κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Το αλώνι, λόγω της πανοραμικής του θέσης και των ρευμάτων αέρα που επικρατούν μόνιμα κατά τις απογευματινές ώρες, προσφέρεται σαν χώρος αναψυχής, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, και θα είναι πόλος έλξης των νέων παιδιών που ζουν ή επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή.

Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί:

Η πλακόστρωση της κεντρικής οδού από τη «Βρύση» ως την θέση «Αλώνι» με κεντρικό σημείο αναφοράς την «Πλατεία»

Η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας (LED)

Η φύτευση δένδρων – καλλωπιστικών φυτών 

Η τοποθέτηση καθιστικών πάγκων και καλαθιών άχρηστων υλικών

Η βελτίωση του δαπέδου και η ενίσχυση με νέα όργανα της παιδικής Χαράς

Εγκατάσταση οργάνων γυμναστικής

Τοποθέτηση ξύλινης περίφραξης σε ένα τμήμα του κοινόχρηστου χώρου όπως ορίζεται ανατολικά της θέσης «Αλώνι».

Επέκταση του αρδευτικού δικτύου Κάρπης
Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η διοίκηση του δήμου Παιονίας και της ΔΕΥΑΠ απέναντι στους κατοίκους της Κάρπης, ολοκληρώθηκε και δόθηκε σε λειτουργία το αρδευτικό δίκτυο που θα εξυπηρετεί 1000 και πλέον στρέμματα ανάμεσα στα χωριά Κάρπη και Γοργόπη.

Το έργο εκτελέστηκε με την συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και της ΔΕΥΑΠ και δίνει λύση στις αυξημένες απαιτήσεις για άρδευση που δημιουργούνται στην εν λόγω περιοχή από την ανάπτυξη νέων δυναμικών καλλιεργειών.

Έλεγχοι για covid-19

Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για covid-19 προχώρησε ο ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, στους διαμένοντες στο άτυπο καταυλισμό των Ρομά στην Αξιούπολη μετά από αίτημα του Δήμου Παιονίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.