Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Διαβαθμισμένης δυσκολίας τα θέματα της Κοινωνιολογίας, όπως και της Βιολογίας στις σημερινές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Το μάθημα της Κοινωνιολογίας εξετάστηκε σήμερα για πρώτη φορά από τους υποψηφίους του Νέου Συστήματος, γεγονός που δημιουργούσε μία ανασφάλεια στους μαθητές σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Παρ’ όλα αυτά όμως τα θέματα ήταν κατανοητά, διαβαθμισμένης δυσκολίας και διαχειρίσιμα από τους μαθητές. Οι ερωτήσεις ήταν διατυπωμένες με σαφήνεια χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους υποψηφίους. Οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να επιτύχουν πολύ υψηλές βαθμολογίες.

Στο μάθημα της Βιολογίας, τα θέματα στο μεγαλύτερό τους μέρος θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μέτριας δυσκολίας και σχετικά δυσκολότερα από τα περσινά κυρίως λόγω του Θέματος Δ. Η δυσκολία ήταν κλιμακούμενη, αν και υπήρχαν σημεία προσοχής και στα Θέματα Β και Γ, τα οποία απαιτούσαν κριτική σκέψη, χωρίς βέβαια να μπορούν να χαρακτηριστούν μη αναμενόμενα ή δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.