Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 6/6/2020, 9:30 μ.μ.

Εντοπίστηκε φορτηγό στις Σέρρες με «πειραγμένο» ταχογράφο
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, εντόπισαν φορτηγό σε περιοχή των Σερρών, όπου με σύγχρονη μέθοδο παραποιούνταν τα δεδομένα του ταχογράφου.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε να είναι κρυμμένη μαγνητική συσκευή στον χώρο αποσκευών του φορτηγού, μέσω της οποίας ήταν δυνατή η σύγχρονη επέμβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα του φορτηγού και στον ταχογράφο, παραποιώντας τα δεδομένα και τις πληροφορίες.

Τα δεδομένα που παραποιούνταν αφορούσαν την ταχύτητα του οχήματος, τις ώρες οδήγησης, τα διανυθέντα χιλιόμετρα κ.α.

Επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα τόσο στον οδηγό, όσο και στην ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Το φορτηγό που έφερε ξένες πινακίδες κυκλοφορίας μεταφέρθηκε σε συνεργείο για την αποκατάσταση του ταχογράφου.

Οι έλεγχοι των αστυνομικών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Συνελήφθη ένας ημεδαπός στις Σέρρες για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών
Για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη χθες (5 Ιουνίου 2020) το απόγευμα στις Σέρρες, ένας ημεδαπός άνδρας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε να κινείται με όχημα σε περιοχή των Σερρών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών («Άτλας») της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


164,6 γραμμάρια ηρωίνης σε 3 συσκευασίες, που ήταν κρυμμένες κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού,

μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

μία μεταλλική σπάτουλα,

μία λεπίδα που χρησιμοποιούσε για τεμαχισμό – διαχωρισμό της ηρωίνης και
ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή των Σερρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21,5 ναρκωτικά δισκία, που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/309691606709753/

Αυτόφωρες συλλήψεις (23) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης


Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

(6) άτομα για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής.

(1) άτομο για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας. 

Πρόκειται για 34χρονο αλλοδαπό, ο οποίος χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε στην Π. Ε. Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας να κινείται με επιβατικό αυτοκίνητο μεταφέροντας εννέα (9) άτομα που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. 

Κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε, ενώ στο πλαίσιο του ελέγχου επέδειξε πλαστό έγγραφο και διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, συμμορία, αντίσταση και πλαστογραφία. 
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος μεταφοράς ερευνάται.

(8) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 50χρονου ημεδαπού, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε σχετικό Ένταλμα Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης για αποπλάνηση παιδιών κατ’ εξακολούθηση.

(2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί όπλων

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επιχειρησιακές δράσεις σε διάφορες περιοχές του Νομού

Επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποίησαν χθες (05-06-2020) αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε διάφορες περιοχές του Νομού, στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.

Οι έλεγχοι έλαβαν χώρα κατά τις ώρες 13:00 έως 23:30 και συνελήφθησαν συνολικά (39) άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.