Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 16/6/2020, 10:45 μ.μ.

Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ακολούθησε συνάντηση στην οποία παρέστησαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τα προγράμματα αστυνόμευσης που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, στην αναδιάταξη των δυνάμεων και την ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού στις Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, καθώς και για την εντατικοποίηση των δράσεων προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της πόλης.

Συνελήφθησαν 5 άτομα στην Πέλλα για σύσταση συμμορίας και παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν χθες (15 Ιουνίου 2020) το πρωί, σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, με την συνδρομή και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, συνολικά 5 άτομα για σύσταση συμμορίας και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται για τα ίδια αδικήματα ακόμα 4 άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την έρευνα των αστυνομικών και την αξιοποίηση όλων των στοιχείων που συλλέχθηκαν για την υπόθεση προέκυψε ότι, τα παραπάνω άτομα είχαν συστήσει συμμορία τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2019 με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων και την αποφυγή καταβολής ανάλογου νόμιμου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβάρυνσης.

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους συλληφθέντες, δρώντας ως αρχηγικό στέλεχος της ομάδας, οργάνωνε και καθοδηγούσε την εισαγωγή από γειτονική χώρα ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων και στη συνέχεια τη μεταπώληση τους σε περιοχές της Πέλλας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Συγκεκριμένα, σήμερα 16 Ιουνίου 2020 από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας και αύριο 17 Ιουνίου 2020 από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα (400 χιλιόμετρο) έως και τον ανισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς (410 χιλιόμετρο) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και δε θα επιτρέπεται η πρόσβαση στον πλευρικό σταθμό διοδίων Πλαταμώνα και στις δύο κατευθύνσεις.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα ανθρωποκτονία σε βάρος 49χρονου ημεδαπού
Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 49χρονου ημεδαπού (σχετικό το από 15-06-2020 δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας).

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες και συνελήφθησαν χθες (15-06-2020), η 45χρονη γυναίκα και η 18χρονη κόρη του θύματος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοχρησία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθείσες, ξημερώματα της (14-06-2020), ενεργώντας από κοινού, αφού εισήλθαν στο υπνοδωμάτιο του 49χρονου, τον ακινητοποίησαν και με χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι) τον τραυμάτισαν θανάσιμα, επιφέροντας πολλαπλά τραύματα στον τράχηλο και την δεξιά παρειά.

Μετά την εγκληματική πράξη, προσπάθησαν να αποκρύψουν ενοχοποιητικά σε βάρος τους στοιχεία, αλλοιώνοντας ταυτόχρονα τη σκηνή του εγκλήματος. Στο πλαίσιο των ερευνών, το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε σε φρεάτιο όμβριων υδάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη και κατασχέθηκε ως πειστήριο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.