Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ένα πρωτότυπο «ευχαριστώ» από μαθητές του 2ου και 3ου Γυμνασίου Κιλκίς

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
-Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια δημόσια ευχαριστήρια δήλωση πέρα από τα συνηθισμένα, που αποκτά ιδιαίτερη αξία και σημασία, καθώς σε αυτήν συμμετέχουν οι μελλοντικοί ενήλικες. 
-Και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία κρύβεται ο αεικίνητος Γιάννης Χαριτίδης που τον έχουμε γνωρίσει μέσα από τις αξιοζήλευτες παραστάσεις του, πάντα με πρωταγωνιστές τους μαθητές του.

Σε μια πανέμορφη όσο και πρωτότυπη εκδήλωση αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς των ανθρώπων που εργάστηκαν άοκνα κατά την περίοδο του κορωνοϊού, προχωρά η ομάδα «Traccia GiovanNile», που αποτελείται από μαθητές του 2ου και 3ου Γυμνασίου Κιλκίς.

Ειδικότερα, τα παιδιά της Ομάδας, υπό τη καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής Γιάννη Χαριτίδη και της χορογράφου συνεργάτιδάς του, Μαρίας Πουλαράκη, θα

πουν το δικό τους ξεχωριστό, μουσικοχορευτικό «ευχαριστώ» στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, της Αστυνομικής Δ/νσης και του Δημαρχείου Κιλκίς.

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, τα παιδιά θα πραγματοποιήσουν μια ολιγόλεπτη παράσταση στο Νοσοκομείο Κιλκίς στις 10 το πρωί, ενώ την επόμενη ημέρα, την Τρίτη 23 Ιουνίου στην Αστυνομία, στις 9π.μ. και τέλος στο Δημαρχείο Κιλκίς, στις 10:30π.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ομάδα Traccia GiovanNile, με την ένθερμη στήριξη του Δ/ντή Ιωάννη Λιναρδάκη, έχει προγραμματίσει για τον Σεπτέμβριο μια μουσικοχορευτική εκδοχή του παραμυθιού «Ο Μικρός Πρίγκηπας», τα έσοδα της οποίας θα δοθούν για την ενίσχυση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Κιλκίς.

Εξάλλου, η ομάδα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, «διδάσκει στα παιδιά, με την ενεργή συμμετοχή τους, την αδιάκοπη και ίσως κάποιες φορές επίπονη προσπάθειά τους, τη σημασία της προσφοράς και αλληλεγγύης στον άνθρωπο που ίσως διστάζει να ακουστεί η φωνή του, που μπορεί να ντρέπεται να φανεί η ανάγκη του…

Τα παιδιά αυτά μαθαίνουν πως η ζωή είναι μια θάλασσα, που ψιθυρίζει αλήθειες, ελπίδες, προσδοκίες. Που τα κύματά της όσο μεγάλα και αν είναι δεν πρέπει να τα φοβίσουν, να παραμένουν πιστοί στο στόχο τους χωρίς να αμφισβητούν τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους.

Να παλεύουν για το κοινό καλό και να συνεχίζουν να βλέπουν έναν κόσμο ομορφότερο, αφήνοντας χνάρια στο δρόμο της ζωής που θα τους κάνουν περήφανους».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.