Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Κιλκίς: 20 χρόνια χωρίς τον Μιχάλη Τζίκα

Σαν σήμερα στις 6 Μαΐου του 2000, έφυγε από την ζωή ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους και επιχειρηματίες στον χώρο του θεάματος και της διασκέδασης, ο Μιχάλης Τζίκας. 
Η είδηση του ξαφνικού του θανάτου 20 χρόνια πριν σε ηλικία μόλις 50 ετών, είχε πέσει σαν “βόμβα” στην κοινωνία του Κιλκίς, στην οποία δραστηριοποιείτο επαγγελματικά μέχρι το τέλος της ζωής του ως ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης (ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ), και της οποίας αποτελούσε ενεργό μέλος. 


Αυτό που τον διέκρινε μεταξύ άλλων ήταν ο έντιμος λόγος του, το ήθος και η σεμνότητά του, ων σε έναν δύσκολο χώρο όπως αυτός της νυχτερινής διασκέδασης. Οι φίλοι του και όσοι τον γνώριζαν είχανε πάντοτε έναν καλό λόγο να πουν αφού εκτός των άλλων ήταν και ένας πολύ καλός οικογενειάρχης.

Ο Μιχάλης Τζίκας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις 18 Αυγούστου του 1950. Ήταν το τέταρτο τέκνο του Κωνσταντίνου και της Ελένης. Οι γονείς του ήταν κτηνοτρόφοι με καταγωγή από τα Μεγάλα Λιβάδια του Νομού Κιλκίς. Είχε τρεις αδερφές.

Σε ηλικία 22 ετών ξεκίνησε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα ανοίγοντας στην Θεσσαλονίκη τον κινηματογράφο ''Μαριάννα''. Ωστόσο η δραστηριότητα του αυτή δεν κράτησε πολύ, ένεκα της επιστράτευσης στην οποία κλήθηκε από την πατρίδα το καλοκαίρι του 1974, μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, και ξανά εντάχθηκε στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Η αγάπη του Μιχάλη Τζίκα για τον αθλητισμό ήταν πολύ μεγάλη. Ήταν γνωστή άλλωστε η αγάπη που έτρεφε για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, ων στενός φίλος του Βασίλη Χατζηπαναγή, γι αυτό και είχε ενεργό ρόλο στο συμβούλιο της ΠΑΕ Ηρακλής κατά την δεκαετία του '70. Την ίδια αγάπη είχε και για τον ΓΑΣ Κιλκίς και όποτε του το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του, βρισκόταν πάντα δίπλα του.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του διετέλεσε και διευθυντής πωλήσεων στην ελληνική βιομηχανία αλουμινίου (ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ).

Ο Μιχάλης Τζίκας ήταν παντρεμένος με την Αναστασία Τζίκα, με την οποία απέκτησε τρεις γιους κι έζησε μαζί της μέχρι το τέλος της ζωής του, στις 6 Μαΐου του 2000.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.