Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Αγαθοπούλου: Με εντολή Μητσοτάκη επιστρέφουν οι πρόσφυγες στις Μουριές Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Πριν 2 εβδομάδες, η ιστοσελίδα evrytanika.gr φιλοξενούσε «αποκλειστικό» ρεπορτάζ, στο οποίο αναφερόταν ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ενδιαφέρθηκε προσωπικά για το Καρπενήσι και παρενέβη σε κυβερνητικά στελέχη ώστε να ακυρωθεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. 

Και το πέτυχε. Η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τη Μόρια στο Καρπενήσι αναβλήθηκε επ’ αόριστο και το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν διαψεύστηκε, παρότι αναπαρήχθη από πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες πανελλαδικής εμβέλειας.

Η οικογένεια Μητσοτάκη, λοιπόν, και όχι η Κυβέρνηση, είναι αυτή που κανονίζει – εκτός όλων των άλλων – και την κατανομή προσφύγων ανά την επικράτεια; Άλλοι «βάζουν πλάτη» για να μην εκραγεί η βόμβα του προσφυγικού-μεταναστευτικού και άλλοι χρησιμοποιούν τα…μεγάλα μέσα για να αποφύγουν τις ποσοστώσεις και τις υποχρεώσεις τους; 

Αφού λοιπόν η Αθήνα και το Καρπενήσι – και άλλες περιοχές; - έχουν εξαιρεθεί από τις περιοχές που θα υποδεχτούν προσφυγικούς πληθυσμούς, το βάρος πέφτει και πάλι σε περιοχές όπως το πολύπαθο Κιλκίς. Τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς όσο και η τοπική κοινωνία, αυτό που ζητούν είναι έγκαιρη ενημέρωση από τους υπεύθυνους και δίκαιη κατανομή των βαρών σε όλη την επικράτεια.

Αντί αυτού, λαμβάνουν την απαξιωτική συμπεριφορά των κυβερνώντων, οι οποίοι συνεχίζουν να έχουν ως βασικό τους μέλημα τη μοιρασιά εκατομμυρίων σε γνωστούς και φίλους. Μάλιστα, στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της μεταναστευτικής νομοθεσίας, που ψηφίζεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, αντί να νομοθετούν για να αποσυμφορήσουν τις περιοχές που πλήττονται,νομοθετούν την αποτροπή και τη γενικευμένη κράτηση, που προσβάλλουν πρόσφυγες και τοπικές κοινωνίες, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση που προβλέπει μυστικά κονδύλια στο Υπ. Μετανάστευσης. 

Άραγε γιατί χρειάζονται τα μυστικά κονδύλια στο προσφυγικό και πού θα διοχετευτούν; 

Εδώ θα θέλαμε μια πειστική απάντηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.