Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Καρκίνος: Δώρο Θεού

Υπογράφει ο Ανδρέας Κρητικός 
Μέλος Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, γεια σας

Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα πριν ολοκληρώσετε την ανάγνωση του κειμένου. Δεν τα έχω χαμένα, ούτε και υποκρίνομαι, για να δημιουργήσω εντυπώσεις. Ευτυχώς ο Άγιος Θεός μού έκανε ένα πολύτιμο δώρο, μού έδωσε τον καρκίνο. Μου το έδωσε, για να με δοκιμάσει.

Όμως η δοκιμασία αυτή μού άνοιξε τον δρόμο της μετανοίας. Δέχτηκα το δώρο Του με μεγάλη χαρά, γι’ αυτό και Τον παρακαλώ να μη με κάνει καλά, αφήνοντάς με με τους πόνους και με ό,τι άλλο προκαλέσει αυτό το μεγάλο δώρο.

Επίσης Τον παρακαλώ να με οδηγήσει στην μετάνοια, διότι δεν υπάρχει πιο αμαρτωλός από μένα πάνω στον πλανήτη. Τα παραπτώματά μου πολλά, οι ασωτίες περισσότερες. Υπήρξα και υβρεολόγος σε μεγάλο βαθμό. Τα αμαρτήματα τόσα πολλά, που αριθμούς περισσότερο από τους κόκκους της άμμου. Γι’ αυτό και Τον παρακαλώ να με κρατήσει στη ζωή, έως ότου βγάλω από πάνω μου και τον τελευταίο λεκέ κάθε αμαρτίας.

Ο σατανάς χάλασε τη ζωή μου, παρασύροντάς με στο να ακολουθήσω τα δικά του σχέδια. Ίσως επειδή προέρχομαι και από ιερατική οικογένεια (από τη μεριά του πατέρα μου), γι’ αυτό και μου έβαλε πολλά εμπόδια.

Ο εφημέριος της Αγίας Παρασκευής πατήρ Αχίλλειος μού παρείχε όχι μόνο την υποστήριξη στην καθημερινότητά μου, αλλά και στήριξη ψυχοπνευματική. Οι συμβουλές του και οι σωστές του κατευθύνσεις με βοήθησαν να προβληματιστώ πάνω σε πολλά.

Τότε κατάλαβα, πως η ζωή έχει δύο δρόμους. Το δρόμο με βελούδινα χαλιά και με όλα όσα απομακρύνουν τον άνθρωπο από τον Άγιο Θεό και τον δρόμο τον κακοτράχαλο, τον γεμάτο με αγκάθια και πέτρες και με πλήθος εμποδίων, τα οποία είναι μεγάλη η γέφυρα, που μας οδηγεί στον Θεό. Αυτόν τον δύσκολο δρόμο περπάτησε και ο ίδιος ο Χριστός και ακολουθώντας Τον και πολλοί άγιοι. Μεταξύ αυτών και ο Άγιος Παϊσιος, τον οποίο είχα την ευλογία από τον Θεό, να τον ζήσω από κοντά.

Τώρα ζητώ να προσευχηθείτε για μένα προς τον Επουράνιο Θεό να μου δώσει απλόχερα την συγχώρηση, για να καθαρίσω τους ρύπους της ψυχής μου. Τα αγαθά κόποις κτώνται. Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού, σώσε την ψυχή του εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντος δούλου Σου και βοήθησέ με να βαδίσω τον δρόμο της απολύτου μετανοίας.

Αμήν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.