Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Δήλωση Δημάρχου Κιλκίς για σύνδεση φυσικού αερίου με οικιακές και εμπορικές καταναλώσεις

Με αφορμή την ένταξη του Κιλκίς στον προγραμματισμό της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Η συμφωνία –πλαίσιο της ΔΕΔΑ για την τροφοδότηση της πόλης μας με φυσικό αέριο αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη μετά από πολλά χρόνια ατυχιών με άγονους διαγωνισμούς για την κατασκευή εσωτερικού δικτύου και την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. 

Το Κιλκίς έχει επιλεγεί μαζί με άλλες δύο πρωτεύουσες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, τις Σέρρες και την Κατερίνη, για τη σύνδεση οικιών και εμπορικών καταστημάτων με φυσικό αέριο και τη διανομή του στο υφιστάμενο δίκτυο χαμηλής πίεσης. 

Η ανάδειξη του αναδόχου μέσα στο φθινόπωρο σηματοδοτεί ουσιαστικά την επανεκκίνηση ενός έργου πνοής με σημαντικές ωφέλειες στην τοπική οικονομία και στην ποιότητα της ζωής μας, δοθέντος ότι το φυσικό αέριο είναι μια καθαρή, ασφαλής και οικονομική πηγή ενέργειας που αξιοποιείται ευρέως για οικιακή και βιομηχανική χρήση στην Πατρίδα μας και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθούμε στενά τα επόμενα βήματα της ενεργειακής πολιτικής στον τόπο μας τόσο ως προς την εγκατάσταση του φυσικού αερίου σε οικιακές και εμπορικές καταναλώσεις, που διαθέτουν ήδη υποδομή φυσικού αερίου, όσο και ως προς την ανάπτυξη νέων δικτύων και συνδέσεων σε όλη την πόλη του Κιλκίς.

Το φυσικό αέριο είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο δεν πρέπει να στερηθεί κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.