Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

«Αυστροελληνική Καπναποθήκη» Κιλκίς: Άλλη μια περήφανη νίκη των ψυχοπαθών βανδάλων…

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Οι πυροσβέστες αναφέρουν συχνά μια πολύ ωραία θεωρία: «Για να σβήσει μια φωτιά, χρειάζεται ένα ποτήρι νερό το πρώτο δευτερόλεπτο, ένας κουβάς νερό το πρώτο λεπτό και ένας τόνος νερό μετά το πρώτο δεκάλεπτο!»

Μια ακριβώς τέτοια «φωτιά» έπρεπε να σβήσουμε από καιρό πριν. Που δυστυχώς έγινε λαίλαπα. Είναι οι συνεχόμενοι βανδαλισμοί, καταστροφές, βαφές, κλοπές της δημόσιας περιουσίας του Κιλκισιώτικου Λαού. Αν περπατήσετε οπουδήποτε στην πόλη μας, θα τρομάξετε με τη μανία και την κακία κάποιων ψυχοπαθών βανδάλων. 

Μόνο να χαλάνε, να καταστρέφουν, να κλέβουν μέχρι πλακάκια ή και κάδους (περιφερειακός δρόμος), να βγάζουν μίσος και τόσα άλλα. Δεν πρέπει να είναι πάνω 5-10 σε αριθμό, αυτοί οι αλητάμπουρες, αυτοί οι ψυχοπαθείς κομπλεξικοί τεμπελχανάδες.

Όταν πριν λίγες ημέρες γράψαμε για το αίσχος του ήδη κατεστραμμένου και χρυσοπληρωμένου πάρκου, οι περισσότεροι συμπολίτες μας αδιαφόρησαν. Το ίδιο φυσικά έκανε η δημοτική αρχή αλλά και οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ στην απίθανη περίπτωση που συλληφθεί κάποιος, τότε δεν θα πάθει απολύτως τίποτα αποδεδειγμένα.

Κάποιοι αφελείς συμπολίτες επίσης είπαν: «Καλά τόσα προβλήματα έχουμε, ένας βαμμένος τοίχος με σπρέι δεν αποτελεί και μείζον πρόβλημα». Ότι πιο λάθος σαν φιλοσοφία ζωής. Και τα Εξάρχεια και το Μπρονξ ή άλλα γκέτο σε όλο τον κόσμο, ήταν μια κανονική γειτονιά κάποτε. Ώσπου γράφτηκε με σπρέι ο πρώτος τοίχος, μετά ο διπλανός, μετά έσπασε ένα τζάμι και τώρα είναι κέντρο ανομίας, φόβου και διακίνησης ναρκωτικών. Τι όχι…;

Ας το παραδεχτούμε. Οι ψυχοπαθείς βάνδαλοι «μας γλεντάνε» που λέει και η νεολαία. Μας κάνουν πλάκα, μας δουλεύουν, μας ταπεινώνουν, μας ξεφτιλίζουν. Κάνουν ότι θέλουν και εμείς απλά πληρώνουμε φόρους και στέλνουμε sms σαν υπάκουοι νομοταγείς πολίτες… Με το 150αρι πρόστιμο φυσικά αν είμαστε αμελείς…

Στο ολοκαίνουργιο κέντρο πολιτισμού την "Αυστροελληνική Καπναποθήκη", που εγκαινιάστηκε με θριαμβολογίες το 2014, οι βάνδαλοι κέρδισαν άλλη μια μάχη. Προηγήθηκε ο θρίαμβός τους στο Πάρκο αλλά σε άλλες περιοχές της πόλης μας. Εννοείται πως θα συνεχίσουν όσο βλέπουν ανοχή. Ας είναι καλά τα κορόιδα που πλερώνουν...

Αν δεν παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα από Δήμο, Αστυνομία, δικαστικές αρχές την πατήσαμε άσχημα και θα φανεί τα επόμενα χρόνια. Δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοσυμμαζέψουμε. 

Τι να γίνει; Άμεση αποκατάσταση όλων των φθορών τώρα, μετά κάμερες σε συνδυασμό με παρακολουθήσεις, μετά συλλήψεις και αυστηρές ποινές (κυρίως οικονομικές ή με προσωπική εργασία αποκατάστασης) και δημοσιοποίηση των προσώπων όσων ενεπλάκησαν. 

Συλλήψεις και των γονέων φυσικά σε περίπτωση που είναι ανήλικοι. Όσοι παρεξηγούνται με τι λέξη "παρακολουθήσεις" ας αγοράσουν λίγο ξύδι να το πιουν. Η τώρα ή ποτέ κύριε Δήμαρχε, κύριε Αστυνομικέ Διευθυντή, κύριε Εισαγγελέα.

Είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να παραδώσουμε το Κιλκίς στις γενιές του μέλλοντος, ως τόπο πολιτισμού και ποιότητας ζωής. Δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε με τους βανδάλους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.