Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Αγαθοπούλου: Μια διαφορετική Πρωτομαγιά αλλά πιο επίκαιρη από ποτέ

Υπογράφει η Ε. Αγαθοπούλου
Βουλεύτρια νομού Κιλκίς

Μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού, η εργατική Πρωτομαγιά μας θυμίζει το διαχρονικό μήνυμά της. Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, για δημοκρατία και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Και είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η στιγμή αυτής της υπενθύμισης, καθώς με αφορμή την υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει το μεγαλύτερο κομμάτι της εργατικής νομοθεσίας, οδηγώντας στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και αφαιρώντας από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες την δυνατότητα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ο αγώνας για τα εργασιακά δικαιώματα είναι στενά συνδεδεμένος με τις διεκδικήσεις για την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, για την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας και για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Είναι κρίσιμη η περίοδος και πρέπει όλοι να διεκδικήσουμε το μέλλον που θέλουμε.

Ο κόσμος της εργασίας και το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να βγουν μπροστά και να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.