Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Συμμετοχή του ΚΚΕ στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ χαιρετίζει τις σημερινές εντυπωσιακές συγκεντρώσεις που προετοίμασαν και διοργάνωσαν δεκάδες εργατικά σωματεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα, όπως και στο Κιλκίς, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας από την πανδημία, παρά την προσπάθεια Κυβέρνησης και εργοδοσίας να βάλουν στο γύψο το κίνημα και τις διεκδικήσεις του λαού, προετοιμάζοντας τον να δεχτεί κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα την «επόμενη μέρα».

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, παραβρέθηκε το πρωί της Πρωτομαγιάς στη συμβολική συγκέντρωση που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία και σύλλογοι στο Κιλκίς και κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας, Γιάννης Φαχουρίδης και Τάσος Βασιλακάκης.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Κιλκίς πραγματοποίησαν 3 συμβολικές εκδηλώσεις στο Παλιό Αγιονέρι, στη Νέα Σάντα και στο Καμπάνη, όπου αναρτήθηκαν πανό με το σύνθημα: «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα. Επίκαιρο όσο ποτέ» και κατατέθηκαν λουλούδια όπου υπήρχαν μνημεία της Εθνικής Αντίστασης.

Στο Παλιό Αγιονέρι πραγματοποιήθηκε και ομιλία, από το Γραμματέα της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, Κώστα Σιδηρόπουλο.

Στην ομιλία του εκτός από τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ για την υγεία του λαού και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ανέδειξε το γεγονός ότι η πανδημία έκανε πιο φανερό από ποτέ ότι ο καπιταλισμός σαπίζει και πεθαίνει και δεν μπορεί να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή παρά την αλματώδη ανάπτυξη της επιστήμης. 

Ότι τα πραγματικά παράσιτα που βάζουν εμπόδιο στην εξέλιξη της κοινωνίας είναι οι ίδιοι οι καπιταλιστές που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και ότι χωρίς τους εργαζόμενους «γρανάζι δεν γυρνά».

Ο Κ. Σιδηρόπουλος εξήγησε πως αποδείχτηκε στην πράξη όλες αυτές τις εβδομάδες το ψέμα ότι χωρίς τους καπιταλιστές δεν μπορούν να ζήσουν οι εργαζόμενοι και ότι η παραγωγή και η ανάπτυξη στηρίζεται στους ίδιους τους εργαζόμενους.

«Η πανδημία απέδειξε σε ακόμα περισσότερα μάτια», όπως είπε, «πως το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν εξανθρωπίζεται. Ακόμα και στις πιο “αναπτυγμένες” καπιταλιστικές χώρες τα συστήματα υγείας δεν κατάφεραν να προστατέψουν τη ζωή των ανθρώπων».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορεί η βαρβαρότητα να είναι το μέλλον μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν από σήμερα κιόλας για την επόμενη μέρα, με το δυνάμωμα της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Έχουμε πληρώσει ήδη πολλά! Έχουμε πληρώσει τη 10ετή κρίση του συστήματος της εκμετάλλευσης με αμέτρητες θυσίες.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά. Η 1η Μάη και οι αγώνες όλων των λαών του κόσμου αποδεικνύει ότι δεν είναι παντοδύναμο, ότι δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.