Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ξεκίνησαν τα τηλεμαθήματα του ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς

Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Τα ΚΔΑΠ Kinesis πάντα ένα βήμα μπροστά πραγματοποίησαν αυτή την εβδομάδα τα πρώτα τους τηλεμαθήματα. Το νέο μας αυτό εγχείρημα ξεκίνησε με τη διαδικτυακή ενημέρωση γονέων και παιδιών σχετικά με τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας της πλατφόρμας στην οποία θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα καθώς και για τον τρόπο διεξαγωγής τους. Η ενεργός συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μελών μας έδειξε έμπρακτα τη στήριξή τους στη νέα αυτή προσπάθεια. 

Έτσι, ξεκινήσαμε με το μάθημα της φιλαναγνωσίας το οποίο ήταν αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Γης. Σε αυτό, αφού διαβάσαμε την ιστορία της Δάφνης και του Απόλλωνα, τα παιδιά απάντησαν σε ένα κουίζ σχετικό με την ιστορία, ενώ το μάθημα έκλεισε παίζοντας κρεμάλα. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα δημιουργικής γραφής, στο οποίο τα παιδιά επέλεξαν τυχαία έναν ήρωα, έναν τόπο, ένα αντικείμενο και ένα συναίσθημα και κλήθηκαν να φτιάξουν τις δικές τους φανταστικές ιστορίες.

Στη συνέχεια, στο μάθημα ζωγραφικής τα παιδιά έκαναν ένα ταξίδι στη Γαλλία μαθαίνοντας να ζωγραφίζουν βήμα βήμα τον πύργο του Άιφελ, ενώ έδωσαν και μια νότα άνοιξης στις ζωγραφιές τους συμπληρώνοντας σε αυτές λουλούδια, πεταλούδες και μέλισσες. Το μάθημα της ζωγραφικής ακολούθησε αυτό της γυμναστικής, στο οποίο τα παιδιά με τις οδηγίες της δασκάλας τους μεταμορφώθηκαν σε βαρελάκια, σε βαρκούλες, σε πεταλούδες και σε πυραύλους ενδυναμώνοντας παράλληλα τον κορμό και τους κοιλιακούς τους.

Η εβδομάδα μας έκλεισε με θεατρικό παιχνίδι όπου τα παιδιά προσπάθησαν να μπουν στη θέση ατόμων με προβλήματα όρασης ζωγραφίζοντας με κλειστά μάτια, αλλά και παίζοντας ένα παιχνίδι ακουστικής μνήμης. Τελευταίο μάθημα για αυτή την εβδομάδα το game on όπου τα παιδιά χαλάρωσαν και έπαιξαν θάρρος ή αλήθεια, καθώς και το παιχνίδι «σχήματα» στο οποίο ανάλογα με το σχήμα που έβλεπαν έπρεπε να σχεδιάσουν ένα αντικείμενο του ανάλογου σχήματος.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς και τα παιδιά για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συμμετοχή τους. Συνεχίζουμε την επόμενη εβδομάδα με νέες δραστηριότητες και καινούριες ιδέες. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των e-δραστηριοτήτων μας στην σελίδα μας kinesisforkids.gr.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.