Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 25/4/2020, 7:00 μ.μ.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνελήφθη ημεδαπός άνδρας για καλλιέργεια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (24 Απριλίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο ημεδαπός άνδρας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών («Minnie»), εντοπίστηκαν 2 ειδικά διαμορφωμένοι χώροι υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Στους χώρους του σπιτιού συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 42 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου,

· 156 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

· 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

· εξοπλισμός για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης (λαμπτήρες, μετασχηματιστές ρεύματος , χρονοδιακόπτες κ.α.).

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 24 Απριλίου:
για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (35) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

(20) στην Αττική,
(9) στην Κεντρική Μακεδονία,
(3) στη Δυτική Ελλάδα,
(1) στη Στερεά Ελλάδα,
(1) στην Ήπειρο και
(1) στη Θεσσαλία.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (19) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.134) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (731) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.291) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα,ως ακολούθως:

(474) στην Αττική,
(184) στη Θεσσαλονίκη,
(108) στην Κεντρική Μακεδονία,
(80) στην Κρήτη,
(74) στη Δυτική Ελλάδα,
(68) στα Ιόνια Νησιά,
(63) στην Πελοπόννησο,
(47) στη Θεσσαλία,
(47) στη Στερεά Ελλάδα,
(42) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(36) στο Βόρειο Αιγαίο,
(34) στο Νότιο Αιγαίο,
(25) στην Ήπειρο και
(9) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (51.777) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

- για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείςπεριπτώσεις, βεβαιώθηκαν (16) παραβάσεις και συνελήφθησαν (15) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (512) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (491) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένης που έγινε τον Φεβρουάριο στην Πιερία
Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένης σε περιοχή της Πιερίας, που έγινε το μεσημέρι της 15ης Φεβρουαρίου 2020.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (24 Απριλίου 2020) το πρωί στην Αττική ένας αλλοδαπός άνδρας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συνεργού του, για τον οποίο σχηματίσθηκε δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα ενεργώντας μαζί με ακόμα έναν άγνωστο συνεργό τους, παραβίασαν παράθυρο οικίας ηλικιωμένης, την ακινητοποίησαν με χρήση βίας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και κοσμήματα αξίας 500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ελληνικού – Αργυρούπολης και Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα σε περιοχή της Αττικής, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ένα υποπολυβόλο με γεμιστήρα,

· ένα πιστόλι με γεμιστήρα,

· ένα περίστροφο,

· 133 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

· μία κενή γεμιστήρα,

· μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer),

· διάφορα κοσμήματα, καθώς και

· 3 σφυριά, 1 βαριοπούλα και 1 κουκούλα τύπου full-face.

Στο σπίτι του συλληφθέντα εντοπίστηκαν και 2 ακόμα αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.