Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

"Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και τις Δομές Υγείας"


Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ)
Κινητοποίηση στην είσοδο του Νοσοκομείου Κιλκίς και του ΕΦΚΑ Κιλκίς πραγματοποίησε την Τρίτη το πρωί αντιπροσωπεία από το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς, με τη συμμετοχή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας και εκλεγμένων συνδικαλιστών από τους ΟΤΑ και τους Εκπαιδευτικούς.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία, στην οποία καλούσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με βασικό σύνθημα: «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού».

Παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησης, με την παρουσία αστυνομικής δύναμης σε αρκετά Νοσοκομεία της χώρας, και την αποσιώπηση από κεντρικά ΜΜΕ, ακούστηκαν ηχηρά τα αιτήματα των υγειονομικών και των εργαζόμενων, τα οποία είναι:

Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Άμεσηενίσχυση τους με Μέσα Ατομικής Προστασίας, για να μη νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.

Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, των κλινών ΜΕΘ, των διαγνωστικών και εργαστηριακών κέντρων και των ιδιωτών γιατρών.

Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, συνεπής στο στόχο και τη διεκδίκηση ενός Δημόσιου Δωρεάν Συστήματος Υγείας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών – εργατικών οικογενειών, θα συνεχίσει – όπως έκανε και πριν την πανδημία – τη δράση του ώστε να μη μείνει κανένας απροστάτευτος, κανέναν μόνος.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι επόμενες δραστηριότητες του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.